Vauhtia ja taktiikkaa

Vauhtia ja 
taktiikkaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Saimi Airaksinen
Vauhdikas pesäpallo kehittää monipuolisesti taktisia taitoja.

Pesäpallo on laji, jossa pelaajalta vaaditaan paljon erilaisia ominaisuuksia. Siinä juostaan sekä heitetään, otetaan  kiinni ja lyödään mailalla liikkuvaa palloa. Lajin parissa kehittyvät muun muassa motoriset taidot ja koordinaatiokyky.

– Pesäpallo on kohtuullisen edullinen laji, sillä alkuun pääsemiseksi tarvitaan vain innostusta ja liikunnalliset vaatteet, kertoo Aleksi Eskelinen Puijon Pesikseltä.

Innokkaat 3–6-vuotiaat voivat suunnata liikuntaleikkikerho Peikkoliikkariin, jossa leikin varjolla totuttaudutaan toimimaan ryhmässä ja liikkumaan harrastuksen parissa, ja pidetään hauskaa yhdessä. 

7–12-vuotiaille alakouluikäisille puolestaan sopii mainiosti palloilukerho, jossa tutustutaan sekä pesäpalloon että muihin palloilupeleihin. 
– Talvikauden ryhmät aloittavat marraskuussa, joten niihin pääsee vielä hyvin mukaan. Kausimaksu on noin 40 euroa, kertoo Eskelinen.

KESÄAIKAAN AIKUISET pääsevät pesäpallon pariin Höntsäpesiksen ja Lady-pesiksen parissa. Molemmat ovat maksuttomia, ja niihin saa tulla mukaan koska tahansa. Innokkaimmat pelaavat koko kauden toukokuulta syyskuulle. Kun alkaa kaivata astetta säännöllisempää pelaamista, niin on aika siirtyä kuntoliikkumaan Harrastepesiksen pariin. Kyseessä on lähes viidenkymmenen lajista innostuneen rinki, joka harjoittelee ja pelaa yhdessä kerran viikossa.

– Toiminnassamme on mukana ihmisiä pikkulapsista senioreihin. Olemme panostaneet matalan kynnyksen toimintaan, joten mukaan on helppo tulla taustasta riippumatta, kertoo Eskelinen. Puijon Pesiksen riveissä harrastaa noin 400 liikkujaa, joista noin 300:lla on harrastuslisenssi.

Puijon Pesis
Puheenjohtaja Aleksi Eskelinen
Puh. 044 370 4306
www.puijonpesis.fi

puijon pesis
pesäpallo
harrastukset
liikunta

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva