Vauhdikasta
lomailua
Tahko Spassa

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuvat Tahko Spa Hotel
Uudistunut Tahko Spa on monipuolinen majoitus- kylpylä- ja viihdekeskus, joka tarjoaa riemukkaita elämyksiä ja liikunnan iloa.

Vuonna 2005 perustettu Tahko Spa Oy haluaa luoda uutta ja kehittää toimintaansa paikallisten yrittäjien kanssa tapahtumien järjestämisen ja palvelujen tarjoamisen muodossa.

 – Toimintamme on uudistunut kovasti viime aikoina uusien yhteistyökumppaneidemme kanssa, kertoo Tahko Spa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Vienola.

Suurimpina investointeina ovat marraskuussa avattu ruoka- ja seurusteluravintola El Pico ja joulukuun alussa avattu tuhatneliöinen sisäaktiviteettipuisto SuperCorner, joka tarjoaa viihteellistä liikuntaa ja hauskanpitoa kaikenikäisille leikin, seikkailun ja pelien merkeissä. Keskuksen vierellä sijaitsevassa tapahtumapuisto Event Parkissa voi lisäksi järjestää monenlaisia tapahtumia.

– Tänä talvena luvassa on bemarijääajoa ja jääkartingia, Vienola kuvailee. Uutta on myös juuri avattu Tahko SpaShop, josta voi hankkia esimerkiksi logollisia Tahko-tuotteita sekä itselle että lahjaksi.

Liikuntaa voi harrastaa sisätiloissa säällä kuin säällä esimerkiksi keskuksen kuusirataisessa keilahallissa ja Tahkon alueen suurimmalla kuntosalilla Tahko Gymilla, jossa on monipuolisia laitteita ja loma-aikoina ohjattua ryhmäliikuntaa, toiminnallista kiertoharjoittelua ja kehonhuoltotunteja.

MonitoimiArena-hallissa voi pelata muun muassa sulkapalloa, salibandya ja pöytätennistä, ja triathlonista kiinnostuneet voivat harjoitella Triathlon Training Centerissä. Sportness-palvelukonsepti puolestaan tarjoaa Tahko Spa Hotellin asiakkaille hyvinvoinnillisia kokouspäiviä ja innostavia työyhteisön hyvinvointipäiviä.

Motorsport Training Center tarjoaa autourheiluvalmennusta, ja monipuoliset ajomahdollisuudet Tahkon ympäristössä erityisesti talvella antavat mielenkiintoisen lisän sekä karting- että ralliryhmien leiritykseen.

Vesihuveista voi nauttia Tahko Spa Hotellin kylpylän altaissa ja vesiliukumäessä. Kylpylään kuuluvat myös virkistävät ulkoaltaat ja Wibit-seikkailurata. Kylpylän yhteydessä toimivissa neljässä hoitotilassa voi rentoutua erilaisten hieronta- ja kauneudenhoitopalvelujen myötä.

Liikunnan ohella voi herkutella uudessa El Pico -ravintolassa tai poiketa pizzalla Kotipizzassa mukavasta miljööstä nauttien. Kotimaisiin makuihin johdattaa uudistettu Liepuska Café.
Majoitusta tarjoavat tasokkaat Tahko Spa Suitesin ja Tahko Spa Hotel Red Apartmentsin huoneistot sekä Holiday Club Tahko Span lomahuoneistot ja nyt uutuutena Holiday Club Villas -loma-asunnot.

– Tahko Span palvelut on suunnattu kaikille, jotka haluavat nauttia toiminnallisesta lomasta. Tekemistä riittää sekä lapsille että varttuneemmille lomailijoille, Vienola kiteyttää. 

Tahko Spa Hotel
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
Myyntipalvelu 0600 550 147, sales@tahkospa.fi
Vastaanotto 0600 550 148, info@tahkospa.fi 
(Puhelujen hinta 0,8 €/min+pvm/mpm)
www.tahkospa.fi  www.tahko.com

LIIKUNNAN ILOA SALIHARJOITTELULLA

Tahkon alueen suurin kuntosali, Tahko Gym, sijaitsee Tahko Span tiloissa. Kuntosalia on laajennettu 80 neliöstä 180 neliöön, ja sen laitteistoa on uusittu ja täydennetty ajankohtaiseksi ja kompaktiksi paketiksi vuoden 2016 alussa.

Kuntosalilla voi harrastaa liikuntaa säällä kuin säällä, ja se tarjoaa vaihtelua ja rauhallista vastapainoa vaikkapa laskettelulle. Salilla on monipuoliset cardiolaitteet, laaja kattaus painopakkalaitteita sekä oma tilansa vapaiden painojen kanssa harjoitteluun. Myös kestävyysharjoittelun olosuhteet on huomioitu: salilla on muun muassa ammattiurheilijoillekin sopivia Wattbike-pyöriä, soutu- ja hiihtoergot sekä ammattilaistason Woodway-juoksumatto.

Loma-aikoina on tarjolla ohjattua ryhmäliikuntaa, toiminnallista kiertoharjoittelua ja suuren suosion saaneita kehonhuoltotunteja. Syksyn uutuutena ovat lauantaisin pidettävät Method Putkisto Pilates -tunnit, jotka pyörivät koko talven ajan. Sesonkikausilla ja lomaviikoilla salilla saa myös henkilökohtaista ohjausta.

Ryhmille järjestetään tilauksesta monenlaisia aktiviteetteja, joista etenkin savolaiset olympialaiset sekä XXL-boxing ja sumopaini ovat olleet suosittuja.

Tahko Gym on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat hyvää kuntosalia ja haluavat virkistyä saliharjoittelun parissa loman aikana. Ajankohtaiset liikuntatunnit kannattaa katsoa osoitteesta: www.tahkospa.fi 

Tahko Gym
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
p. 0600 550 148
www.tahkospa.fi/fi/palvelut/kuntosali

ITALIALAISTEN MAKUNAUTINTOJEN ÄÄRELLÄ

Aidon italialaisen tunnelman voi kokea saapumalla uuteen seurusteluravintola El Picoon. Marraskuussa avattu ravintola sijaitsee Tahko Spassa, ja se on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Näkemisen ja kokemisen arvoinen ravintola koostuu kahdesta osasta, joiden tunnelma on kuin suoraan italiaisesta trattoriasta. Ihastuttavan ruokaravintolan puolella makunystyröitä hemmotellaan välimerellisillä mauilla, ja Tahkon ensimmäisessä ,viinibaarissa nautitaan hyvistä viineistä.

Ravintola on Tahkolla 10 vuotta toimineen El Monten pikkusisko, ja sen ruoka- ja viinivalikoima sekä tunnelma rakentuvat El Monten mallin mukaan. Ruokaravintola on 150-paikkainen, ja siellä tarjolla on muun muassa herkullisia italialaisia pastoja, aitoa parmankinkkua ja juustoja. Vaihtoehtoja löytyy kevyemmästä naposteltavasta kunnon pihviin. Selkeä lista avaa hyvin välimerellisiä makumaailmoja ja vie ajatukset hetkeksi saapasjalkamaahan. 

Lähes 100-paikkainen, hartaasti odotettu viinibaari toimii rentona kohtaamispaikkana. Siellä voi seurustelun lomassa maistella viinejä pieninäkin annoksina makoisten juustojen ja tapasten kera. Viinibaarissa myös järjestetään tilauksesta ryhmille tastingejä.

Ravintola El Picoon ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat rentoutua herkullisen ruoan ja viinin sekä hyvän tunnelman parissa.

El Pico
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
p. 050 338 4156
elpico@tahko.com
www.tahkospa.fi

 

VIIHTEELLISTÄ LIIKUNTAA TAHKOLLA

Joulukuussa Tahko Spa Hotellin yhteyteen avautui upouusi SuperCorner-aktiviteettipuisto, jossa viihtyy koko perhe. Yli tuhannen neliön kokoisessa puistossa pelaillaan, leikitään sekä temppuillaan yhdessä. Puuhaa riittää sekä yksin että kaverin kanssa harrastettavaksi.

Monipuolisessa puistossa pääsee kokeilemaan vauhdikkaita lajeja, pelaamaan erilaisia pelejä sekä ennen kaikkea nauttimaan liikunnan riemusta. Puistosta löytyy muun muassa erilaisia liukumäkiä, trampoliineja, kiipeilyseinä, polkuautoja sekä monipuolinen peliareena.

 Yhdellä sisäänpääsymaksulla aktiviteetit saa käyttöönsä koko päiväksi. Rannekkeen avulla puiston porteista voi kulkea rajoituksetta. Näin tekemisen voi keskeyttää vaikkapa lounaan ajaksi ja palata sitten temmeltämään.

Seikkailuihin, peleihin ja muuhun puiston vilkkaaseen menoon kannattaa pukeutua rentoihin ja joustaviin vaatteisiin, joissa urheilu on helppoa ja mukavaa. Kaikki lajikokeiluihin ja muihin temppuihin tarvittavat välineet ovat lainattavissa.

Urheilemaan ja viihtymään ovat tervetulleita kaikenikäiset, mutta alle 7-vuotiaiden tulee olla aikuisen seurassa. Sisäaktiviteettipuisto tarjoaa tekemistä myös perheen pienimmille, ja alle 4-vuotiaat lapset pääsevät puistoon maksutta. 

SuperCorner tarjoaa monipuolisesti tekemistä vuoden ajasta ja säästä riippumatta. Tiloissa toteutetaan ohjelmaa myös ryhmille, esimerkiksi leirikoulun, syntymäpäivien tai työpaikan virkistyspäivien muodossa. 

Supercorner Tahko
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
info.tahko@superpark.fi
www.superpark.fi

 

KÄSINTEHTYJÄ HERKKUJA

Vuonna 2011 perustettu nilsiäläinen Kotileipomo ja pitopalveluyritys Liepuska tarjoaa lähellä tuotettuja ja tuoreita leipomoherkkuja ympäri Pohjois-Savoa. Nyt vastapaistetuista suolaisista ja makeista leivonnaisista pääsee nauttimaan myös Tahkolla. Yritys avasi joulukuun alussa Tahko Span aulaan leipomon pop up -myymälän.

Pop up -myymälä on erillään kylpylän kahvilasta, ja siellä palvelee Liepuskan oma työntekijä. Myyntipöytä palvelee asiakkaita myös muina aikoina myyjän poissa ollessa, jolloin valmiiksi pakattuja tuotteita on mahdollista ostaa mukaan omaan huoneistoon tai mökkiin.

Kaikki leipomon tuotteet tehdään itse käsin ja valmistetaan vain parhaista raaka-aineista. Valikoimista löytyy makeita herkkuja aina perinteisistä korvapuusteista erikoisempiin kookospulliin. Myös suolaisia syötäviä on laaja valikoima, ja siihen kuuluu muun muassa pikkupizzoja, lihapiirakoita ja erilaisia leipiä.

 Yrityksen pitopalvelu viimeistelee pienet ja suuret tapahtumat. Pitopalvelun kautta järjestyvät kattaukset monenlaisiin juhliin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin. Tarvittaessa juhlaruuan lisäksi voi vuokrata myös astiaston jopa sadalle hengelle. Pitopalvelu palvelee sekä yksityis- että yritysasiakkaita Nilsiä–Tahko-alueella sekä lähiseudulla.

Kotileipomon herkkuja nautitaan myös koto-Savoa kauempana. Hurmaavia karjalanpiirakoita myydään muun muassa Helsingin Stockmannin Herkussa ja mustikkakukko on uinut herkkusuiden sydämeen aina Lontoossa asti.

Liepuska pop up –kauppa
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
p. 0600 550 148
www.liepuska.fi

 

OSTOKSILLE TAHKO SPASHOPIIN

Tahko Spa Hotellin vastaanoton viereen avattiin lokakuussa SpaShop, jonka monipuoliseen valikoimaan kuuluvat aikuisille ja lapsille tarkoitetut tekstiilit ja muut vapaa-ajan tuotteet. Erikoisuutena ovat odotetut ja piristävät logolliset Tahko-tuotteet. Perinteinen ja tyylipuhdas Tahko-logo koristaa vaatemallistoa sinipunaisin painatuksin rinnassa tai diskreetimmin kudotuin merkein esimerkiksi swetareiden helmassa.

Kylpylään mennessä voi mukaan ostaa kylpylätuotteita, kuten uimapukuja, uimalaseja ja pirteitä vesileluja. Lämmintä ulkoiluun ja vapaa-ajan viettoon tarjoavat sukat, talvitakit ja erilaisista materiaaleista valmistetut ja hyvin istuvat päähineet, kuten urheilu- ja after ski -pipot. Lokoisampaan oleskeluun löytyy turkisvilttejä.

Liikkeen sisustustuotteilla ja lahjatavaroilla voikin ilahduttaa sekä itseä että muita. Tarjolla on myös matkamuistoja, virvokkeita ja pientä purtavaa.

Looks Finland Oy ylläpitää SpaShopin tuotetarjoamaa. Yritysimagotekstiilien moniosaaja on valmis auttamaan, mikäli yrityksenne tarvitsee apua bränditekstiilien parissa.

Tahko Spashop
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
p. 0600 550 148
www.tahkospa.fi

 

SAIRASTUITKO? SATTUIKO TAPATURMA?

Vilkkaina laskettelupäivinä ja lapsiperheiden loma-aikaan Tahkolla riittää menoa ja meininkiä, ja silloin voi myös sattua tapaturmia ja sairastuminen  voi sotkea lomapäivän. Tahko Spa Hotellin yhteydessä toimii Lääkärikeskus Mehiläinen, jossa yleislääkärit palvelevat niin paikallisia asukkaita kuin lomailijoitakin.

Nopealla lääkäriin pääsyllä säästetään arvokkaita lomapäiviä, kun aikaa ei mene jonottamiseen tai kipeänä makaamiseen. Pikaista apua kaivataan etenkin lapsiperheiden lomakautena, jos perheen pienimmille puhkeaa korvatulehdus tai muu lastentauti. Myös tapaturman sattuessa apu on lähellä.

Lääkäriaseman yleislääkärit ovat kokeneita päivystäjiä, jotka uusivat tarvittaessa reseptejä, mikäli lääkkeet ovat unohtuneet kotiin tai resepti on mennyt vanhaksi. Myös pienet toimenpiteet, kuten haavanompelu onnistuvat. Sähköinen potilastietojärjestelmä mahdollistaa, että Mehiläisen työterveyshuollon piiriin kuuluva lomailija voi käyttää palveluita myös Tahkolla.

Useimmilla lomailijoilla on sairaskulu- tai matkavakuutus, joka korvaa lääkärikuluja. Mehiläisen Kuopion toimipisteen läheisyys tarjoaa nopean mahdollisuuden jatkotutkimuksiin ja -hoitoon. Kuopiossa on mahdollisuus röntgen- ja magneettitutkimukseen sekä tarvittaessa myös sairaalatason toimenpiteisiin. 

Mehiläisen Tahkon pop up -lääkäriasema palvelee tapahtumaviikonloppuina ja hiihtolomakaudella kaikkina arkipäivinä.

Ajan voi varata numerosta 010 414 00 tai www.mehilainen.fi. OmaMehiläinen-sovelluksen kautta voi varata ajan, uusia reseptin ja ottaa yhteyttä digilääkäriin tai -hoitajaan 24/7. 

Mehiläinen Tahko
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
p. 010 414 00
www.mehilainen.fi

 

tahko
hyvinvointi
loma
SuperCorner
Liepuska
Tahko Gym
Tahko Spa Shop
El Pico
Mehiläinen Tahko

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva