Uusia palveluja suun terveydenhuoltoon

Virtuaaliklinikka 

mahdollistaa

uusia palveluja suun

terveydenhuoltoon

Teksti Digimag/Teemu Viemerö, Kuva Digimag arkisto
Digitalisaatio on nykypäivää sekä tulevaisuutta – kaikkialla yhteiskunnan osa-alueilla, kuten lääketieteessä. Myös suun terveydenhuolto ottaa uudella hankkeellaan kehittäviä askelia kohti digiaikaa, yhdistämällä monet toimijat ja luomalla muun muassa uusia palveluja Pohjois-Savon väestölle.

Nykypäivän tietoyhteiskunnassa digitaaliset palvelut omaavat tärkeän aseman ja niiden merkitys korostuu päivä päivältä tarpeiden kasvaessa. Digitaalisuus on merkittävä astinlauta lääketieteen teknologioiden ja hoidon kehittymiselle. Savonian yliopettaja Kaarina Sirviö kertoi Savonia-ammattikorkeakoulun VIRSU-hankeen tuovan mukanaan suurta edistysaskelta suun terveyshuollon pariin uudella Virtuaaliklinikalla.

‒ VIRSUn tarkoituksena on luoda virtuaalista oppimisympäristöä ja palvelutoimintaa suun terveydenhuoltoon. Tavoitteena on luoda Pohjois-Savon alueelle virtuaalinen klinikka alalla toimivien palveluntuottajien, yritysten ja koulutusorganisaatioiden välille yhteistyönä. Hankesuunnitelman mukaan klinikkaan tulee sisältymään neljä virtuaalista ympäristöä, joiden sisältöä suunnitellaan toteuttamaan väestön, työntekijöiden, opiskelijoiden ja yrityksien tarpeita, Sirviö kertoo.

HANKE MAHDOLLISTAA suuterveydenhoitoon uusia ja parannettuja palveluja, tuotteita, tuotantomenetelmiä ja teknologioita. Hanke avaa ennen kaikkea opiskelijoille monipuolisen virtuaalisen oppimisympäristön ja Pohjois-Savon alueen väestölle virtuaalisia suuterveydenhuollon palveluja, kuten mahdollisuuden tutustua toimenpiteisiin ja hoitopelkoisille oman tukiklinikan. 

‒ Useiden palvelujen lisäksi, virtuaalinen alusta tulee mahdollistamaan myös virtuaalisen vastaanoton, jossa asiakas voi esimerkiksi varmistaa suustaan ottamansa kuvan avulla, onko hänellä tarvetta varata aikaa suuhygienistille tai hammaslääkärille. SOTE-uudistuksen myötä väestö voi myös valita mieleisensä palveluntuottajan – tarjolla on palveluita niin perus-, sekä että erikoistarpeisiin.

SUUN TERVEYDENHUOLLON ammattilaiset saavat hankkeella puolestaan tietoa niin uusien digitaalisten palvelumallien kehittämiseen ja voivat sen avulla kiihdyttää digitaalisten suun terveydenhuollon palveluiden markkinoiden kehittymistä Suomessa. Savonian hanke on saanut monet innokkaat tahot projektiin mukaan.

‒ Hankkeessamme ovat mukana sekä yksityiset yritykset, että julkisen sektorin suurimmat toimijat, kuten Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kaupunki ja KYS. Nämä tahot toimivat, sekä kouluttajina että myös palveluntuottajina, jotka tuovat vahvuutta kaksi vuotta kestävän hankkeen läpivientiin. Tarkoituksena on luoda vahva alusta, jota voimme ylläpitää ja kehittää jatkossakin, ja tulevaisuudessa alusta kokee myös kansainvälistymistä. Tällä hetkellä hanke on tarkkaan rajattu, ja se on kehittyessään avaa meille rajattomat mahdollisuudet tulevaisuutta ajatellen, Sirviö jatkaa.

Savonia ammattikorkeakoulu
Microkatu 1, Kuopio
VIRSU-hankkeen projektipäällikkö Kaarina Sirviö
puh. 044 785 6547, kaarina.sirvio@savonia.fi
www.savonia.fi

 

terveys
kuopio
hyvinvointi
suu
virtuaaliklinikka
hammas

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva