Uimarannat

esittelyssä

Teksti: Arkisto / Noora Hyvönen Kuvat: Arkistokuvat / Jonna Kaasalainen
Kuopion alueelta löytyy uimarantoja moneen makuun auringonpalvonnasta rantapeleihin tai muihin aktiviteetteihin. NMT katsasti rantojen tarjoamat mahdollisuudet ja palvelut.

KIRVESLAHTI

KUOPION TOISEKSI SUOSITUIN uimaranta, Kirveslahden uimaranta on lähellä Petosen keskustaa. Rannalla on mahdollisuus pelata beach volleyta. Juomia, jäätelöä ja pientä purtavaa saa rannan vieressä toimivasta kesäravintolasta. Kirveslahdesta löytyy kuusi uimakoppia ja kaksi laituria. Rannalla on myös uimavalvontaa. 

RAUHALAHTI

RAUHALAHDEN UIMARANTA LÖYTYY viihtyisältä paikalta camping – alueen tuntumasta. Ranta on suuri ja tasainen,  mahdollistaen beach volleyn pelaamisen . Rannalla on kaksi uimakoppia ja wc:t, vuokrattavissa oleva sauna sekä kioski, josta saa mm. jäätelöä ja virvoitusjuomia, kanootteja, kajakkeja, vesijettejä, soutu- ja moottoriveneitä sekä vesilautoja ja – suksia. 

SÄRKINIEMI

SÄRKINIEMEN RANTA ON hieman syrjässä ja siksi hyvin rauhallinen. Ranta on pieni, mutta erittäin siisti ja turvallinen. Alue on tasainen, ja sekä nurmea että hiekkaa löytyy. Lisäksi rannalla on kiikut. Jos  kuitenkin kaipaa vesiaktiviteetteja, rantaa pitkin juoksevia atleetteja tai beach volleyta, kannattaa suunnata muualle. Rannalla on kaksi uimakoppia ja bajamajaa sekä neljä penkkiä.

ISO VALKEINEN

UIMARANTA LAMMEN RANNALLA hyvien kulkuyhteyksien päässä. Sijainti on sekä plus että miinus: toisaalta mukava, että rannan etsimiseen ei mene aikaa, mutta kahden vilkkaan tien välissä oleminen voi häiritä rauhaa kaipaavaa auringonpalvojaa. Kaksi pöytää ja kuusi penkkiä tarjoavat mahdollisuuden istuskelulle ja eväiden syömiselle. Rannalla on kaksi uimakoppia ja kaksi bajamajaa.

KEINÄNLAHTI

MYÖS JULKULAN UIMARANTANA tunnettu paikka on alueeltaan mukavan kokoinen, mutta jyrkkä, nurmen ja heinän peittämä rinne vie rannasta suurimman alan. Rinteessä olisi vaikea heitellä frisbeetä tai pelata pallopelejä, eikä hiekallakaan juuri ole sellaiseen tilaa. Ranta on kuitenkin rauhallisella paikalla, jonne paistaa hyvin aurinko aivan iltaan asti. Käytettävissä on kaksi uimakoppia ja bajamaja.

NIUVA

ERITTÄIN TILAVA JA valoisa ranta, jota puut eivät varjosta ja jossa hiekka-aluetta on riittävästi hiekkaleikkeihin. Muuten ranta on nurmea. Niuva on Kuopion kolmanneksi vilkkain ranta, mutta esimerkiksi leikkivälineitä tai vesiaktiviteetteja ei ole. EU – rannan statuksesta huolimatta uimavalvonta puuttuu. Rannalla on kaksi uimakoppia ja huussityyliset, siistit vessat. Lähellä on myös kioski.

VÄINÖLÄNNIEMI

KUOPION SUOSITUIN UIMARANTA tarjoaa suuren hiekka-alueen ja nurmea, joilla voi auringonoton lisäksi pelata beach volleyta ja rantajalkapalloa tai heitellä frisbeetä. Toinen uimalaitureista on varustettu kymmeneen metriin asti ulottuvalla hyppytornilla, jonka juurella on kuusi metriä syvyyttä. Valvotulla rannalla on kioski, josta voi vuokrata uimavälineitä ja ostaa jäätelöä.

uimaranta

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva