Tukea ja valmiuksia nuorille aikuisille

Tukea ja valmiuksia 
nuorille aikuisille

Teksti Digimag/Teemu Viemerö Kuva Digimag/Mirka Happonen
Olè-hanke auttaa syrjäytymisvaarassa olevia ja muita tukea tarvitsevia nuoria luoden valmiuksia tulevaisuudelle.

Kuopiossa toimiva Olè-hanke on 18–29-vuotiaille koulutuksen ja työn ulkopuolella oleville nuorille tarkoitettu Huoltoliitto Ry:n hanke, jossa tuetaan syrjäyneiden nuorten arkea vahvistetaen elämänhallintaa ja jatkopolkuja vertaistuella ja yksilöllisellä ohjauksella. Kuopiossa vuonna 2017 alkaneelle hankeelle myönnettiin STEA:n C-jatkoavustus, jonka myötä toiminta jatkuu vuoden 2020 loppuun asti ja laajenee myös Siilinjärvelle. 

– Kaikki nuoremme tulevat erilaisista lähtökohdista – joillakin voi olla sosiaalisten tilanteiden pelkoa, joillakin ei ole kavereita tai jotkut ovat uudella paikkakunnalla. Autamme arjen askareissa ja vietämme paljon aikaa yhdessä erilaisten pelien parissa, käymme kahvilla, elokuvissa, teemme yhdessä ruokaa tai muuta vapaa-ajan toimintaa. Aluksi aloitetaan aivan perusasioista ja rakennetaan valmiuksia koulu- tai työelämään, Huoltoliiton Anniina Siponen kuvailee toimintaa.

Syrjäytyminen ei ole nykypäivän Suomessa yksinomaan enää vanhusten parissa esiintyvä ilmiö – syrjäytymistä esiintyy yhä kasvavassa määrin myös nuorten parissa, minkä myös Siponen on nähnyt työssään. 

– Olen huomannut miten monet asiat vaikuttavat nuorten syrjäytymiseen. Yhteiskunta osaa olla hyvin vaativa, ja sosiaalinen media asettaa puolestaan omat paineensa. Vaikka puhutaan, että erilaisuus on kultaa, joka asiassa se ei tunnu menevän niin. Yhdessä tekeminen, keskustelu ja ajanvietto ovat tärkeitä syrjäytymisen eliminoimisessa, Siponen valottaa.

– Ryhmän toiminta on ollut erittäin tärkeää varsinkin näin työttömänä – etenkin henkisen hyvinvoinnin kannalta. Anniina on ihana ja kiltti ihminen, paikalla ollut ryhmäläinen Homauin kertoi omista kokemuksistaan.

– Tiistain pelipäivät on minulle tärkeä juttu, samoin myös ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan keskusteleminen, Mahdi jatkaa.

Jos kiinnostuit ja kaipaat mukavaa tekemistä, ota yhteyttä: 
Huoltoliitto ry
Puh. 044 788 9466, anniina.siponen@kunnonpaikka.com
www.kunnonpaikka.com

Huoltoliitto RY
Olé-hanke
harrastukset
Tukea nuorille
#työ ja ura
Bisnes2020

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva