Terveyttä

UUDELLA

Tekniikalla

Teksti: Tarja Anunti, Outi Kokkarinen Kuva: KYS
Tulevan vuosikymmenen aikana Kuopion yliopistollinen sairaala uudistuu yhdeksi maan moderneimmista sairaaloista. Terveyden edelläkävijäasema näkyy sairaalan tiloissa, tekniikoissa ja hoitomuodoissa.

KYSin toimintatavat muuttuvat entistä avohoitopainotteisemmiksi ja potilaille sujuvammiksi. Uudistuvat tilat mahdollistavat tehokkaamman hoidon. Jo avatut maailman kauneimmaksi kehuttu uusi Kaarisairaala ja Sädesairaala, joissa on kiinnitetty erityishuomiota sairaala-automaatioon ja uuteen tekniikkaan.

Da Vinci Xi on uusi leikkausrobotti, joka on Suomen sairaaloista käytössä ainoastaan KYSissä. Sillä tehdään päivittäin yhdestä kahteen leikkausta. Robotti korvaa avoleikkauksia, tähystysleikkauksia ja muualla tehtyjä robottileikkauksia. Robotilla on neljä käsivartta ja ne liikkuvat instrumentteineen hellästi ja vakaasti, kuin oikeat käsivarret. Se on tärkeää, jotta monimutkaiset liikeradat ovat mahdollisia ja leikkaus sujuu millimetrin tarkkuudella. Robotin tarkkojen kameroiden ansiosta kirurgia hallitsee leikkauksen aivan uudella tasolla.  

Toinen edistyksellinen hoidoissa käytettävä laite on CyberKnife eli robottitekniikkaan perustuva tarkkuussädehoitolaite. Sitä käytetään eniten eturauhassyövänhoidossa, mutta myös hyvänlaatuisten kallon sisäisten verisuonikasvainten poistamiseen tai pienentämiseen.

Kasvua terveysmatkailusta

FINNHEALTH ON KYSIN johtama hanke, jossa Kuopioon ja Pohjois-Savon alueelle kootaan kansainvälistä terveysmatkailun osaamiskeskittymää, ja luodaan uutta vahvaa palvelubrändiä. Hankkeen tavoitteena on myös rakentaa KYSin nykyisen toiminnan rinnalle kansainvälinen palvelulinja, joka tuo toimintaan ulkoisia tulovirtoja.

KYS ja sen kumppanit tarjoavat potilaille räätälöidyn palvelukokonaisuuden joka sisältää korkeatasoisen lääketieteellisen avun lisäksi mm. elämyksellisiä matkailupalveluita. Hankeessa ovat mukana KYSin lisäksi Hammas Hohde Oy, Hotelli Puijonsarvi, Kunnonpaikka, Kuopion kaupunki, Mehiläinen Oy, Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuron ja Tahko Spa Oy.

Terveysmatkailun kohderyhmänä ovat erityisesti Euroopan ja Venäjän lähialueiden potilaat, sillä vapaus valita hoitopaikka -säännös ja EU:n potilasdirektiivit antavat potilaille mahdollisuuden saada myös maan rajat ylittävää terveydenhuoltoa. Finn- Health-hankkeen kautta ulkomailta saapuvien potilaiden käytössä on satoja huippuosaajia kaikilta lääketieteen erikoisaloilta.

Lisätietoja: 
Finnhealth.fi

Tekniikka
Leikkausrobotti
kys
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva