Terveysasiat taskussa

Terveysasiat

taskussa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Iskikö pöpö tai unohtuiko lasten allergialääkkeiden reseptien uusiminen? Sovelluksen avulla terveysasiat saa vireille hetkessä. Varsinkin perheet ovat saaneet helpotusta arkeen sovelluksen avulla, kertoo Hanna Toroi LähiTapiola Savolta.
TerveysHelppi pähkinänkuoressa

Terve!-palvelu sisältää terveysvakuutuksen sekä maksuttoman TerveysHelppi-sovelluksen. Terveysvakuutus korvaa lääkärin diagnoosin ja tarvittavat tutkimukset. Laaja hoitoverkosto takaa, että jokainen saa hoitoa mahdollisimman läheltä itseään. Lääkäripalveluista vastaa Mehiläinen. 

Paraneminen alkaa tästä:

  • Soita tai chattaa aina ensin TerveysHelppiin, josta tavoitat terveydenhuollon ammattilaiset joka päivä kello 7–23. Soittaminen maksaa normaalin puhelumaksun verran.
  • Tarvittaessa sinut ohjataan tutkimuksiin tai saat ajan lääkärille, ja paraneminen voi alkaa.
  • Terveysvakuutus ei korvaa mahdollisia lääkkeitä tai leikkauksia, mutta saat hoidon TerveysHelpin kautta edullisemmilla LähiTapiolan neuvottelemilla sopimushinnoilla.
  • Toukokuuhun 2020 asti saat palvelut ilman omavastuuta, jos asia hoituu etänä.
  • TerveysHelpin etälääkärin vastaanotosta ei peritä henkilö- ja yritysasiakkaiden sairauskuluvakuutukseen liittyvää omavastuuta 30.5.2020 saakka.  Jos vakuutettu ohjataan lääkärille kivijalkaan tai vakuutetulle määrätään etävastaanotolla lääkkeitä tai tutkimuksia, peritään omavastuu normaaliin tapaan

Lääkärikäyntien aikatauluttaminen voi olla hankalaa varsinkin lapsiperheissä, tai sitten lähimpään lääkärin toimipisteeseen on ajomatkaa. Silloin mielenrauhaa tuovat ammattilaiset, jotka ovat yhden puhelinsoiton päässä. LähiTapiolan Terveys-Helppi-sovelluksessa hoitajat ja lääkärit ovat tavoitettavissa joka päivä kello 7–23.

– Sovelluksen kautta voi soittaa tai laittaa chat-viestiä. Jos lapsella puhkeaa rokko tai itselle tulee silmätulehdus, niin sovelluksessa voi lähettää lääkärille kuvan. Etävastaanottoa hyödyntämällä ei välttämättä tarvitse lähteä klinikalle ollenkaan, kuvailee palveluneuvoja Hanna Toroi LähiTapiola Savolta.

Puhelussa pääsee kertomaan terveydenhuollon ammattilaiselle mikä vaivaa ja saa saman tien toimintaohjeet asiassa etenemiseen. Yhdellä soitolla hoituvat sekä ajanvaraukset että korvausasioiden vireille laittaminen. 

– Varsinkin perheiden äidit ovat kehuneet palvelua. Etävastaanoton avulla huoli saadaan nopeasti pois. Noin 25 prosenttia tapauksista ratkeaa jo etävastaanoton avulla. Esimerkiksi ensimmäisen lapsen kanssa kaivataan helppoa apua ja tukea, kun kaikki on uutta. Myös jälkihoito toimii, kun sairauden hoitamisen jälkeen soitetaan perään, että miten on jaksettu. Se ilahduttaa, hymyilee Toroi.

TERVEYSHELPPI-SOVELLUS on tarkoitettu vakuutusyhtiön asiakkaille, joilla on voimassa oleva henkilövakuutus, kuten terveysvakuutus. Vakuutuksen avulla lääkäriin saa nopeasti yhteyden ja diagnoosin saa parhaimmillaan heti. Tarpeen mukaan asiakas ohjataan lähimmälle Mehiläisen lääkäriasemalle. 

Terveysvakuutus sopii kaikille ikään tai terveydentilaan katsomatta, eikä terveysselvitystä vaadita. Vakuutuksesta korvataan sairauden tai vamman tutkimuksista aiheutuvia kuluja, esimerkiksi lääkärinpalkkioita sekä röntgen- ja laboratoriotutkimuksia. Terveysvakuutuksessa ei ole omavastuuta eikä korvaushakemuksia.

– Terveyspalvelu on otettu hyvin vastaan, ja se vastaa hyvin ajan digitarpeeseen. Savon alueella hoidettuja tapauksia on vuosittain noin 5 000 eli kuukausittain noin 300–400 kappaletta. Viime vuoden tyytyväisyysaste oli 99,7. Eniten käyttäjiä on lapsiperheissä, kertoo Toroi. 

Lähitapiola Savo
Puutarhakatu 6, Kuopio
Puh. 017 684 4000
www.lahitapiola.fi

Lähitapiola
terveyshelppi
mobiilisovellus
terve
palvelu
lääkäri

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva