TERVEYDEN

tietäjät ja taitajat

Teksti: Tarja Anunti Kuva: UEF
Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunta Kuopion kampuksella on terveydenhuollon tietotaidon kehto, jossa syntyy kaiken aikaa tarpeellista tutkimustietoa sekä uutta osaamista useille hyvinvoinnin sektoreille. Tiedekunta on Suomen suurin lääkärikouluttaja ja merkittävien kansansairauksien tutkimuksessa kansainvälistä kärkeä.

Tiedekunnassa koulutetaan osaajia useille keskeisille terveydenhuollon aloille. Lääkäreille, hammaslääkäreille, ravitsemusterapeuteille, farmaseuteille, proviisoreille ja muille terveyssektorin asiantuntijoille on yhteiskunnassa jatkuva kysyntä. 

Tiedekunnan monitieteinen tutkimus keskittyy yhteiskunnan kannalta merkittäviin hyvinvoinnin, terveyden ja ikääntymisen haasteisiin ja läpimurtoihin. Neurotieteiden, sydän- ja verisuonitautien sekä metabolisten sairauksien tutkimus on kansainvälistä huipputasoa. Vahvoja aloja ovat myös tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimus sekä translationaalinen syöpätutkimus, joka tähtää uusien hoitojen tuomiseen potilaiden ulottuville. Lisäksi tiedekunnassa panostetaan erityisesti hoidon vaikuttavuuden, silmälääkkeiden ja bioinformatiikan tutkimukseen. 

Tiivis yhteistyö Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa auttaa osaltaan selvittämään sairauksien syntyä ja tuomaan uusia keinoja niiden ehkäisyyn ja hoitoon. Tärkeä tavoite on myös tuoda tutkittua tietoa kansantajuisesti suuren yleisön ulottuville.

Korkeatasoinen tutkimus ja koulutus houkuttelevat Kuopioon osaajia ympäri Suomea, Eurooppaa ja maailmaa vahvistaen näin kaupungin asemaa terveystieteiden ja -teknologian huippuosaajana. Yliopisto on aktiivisesti mukana useissa kansainvälisissä tutkimushankkeissa. 

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO, 
Terveystieteiden tiedekunta, Yliopistonranta 1 C
70211 Kuopio, www.uef.fi/uef/ttdk

 

 

Itä-Suomen yliopisto
Terveystieteet

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva