Tervetuloa Tahkolle

Tervetuloa Tahkolle

teksti digimag/sirpa korhonen kuva kuopion kaupungin kuvapankki/soile mevalainen

Tahkon kesä ei jätä ketään kylmäksi, vaikka Suomen sää ei lämpiäisikään. Jokaisen vuodenajan lomakeskus tarjoaa kävijälleen monipuolista tekemistä ja kesälläkin tekemistä riittää koko perheelle.

- Savo ja erityisesti Tahko on erinomaisen hieno kesäpaikka.  Järvi- ja mäkimaisemat ovat vertaansa vailla. Luontoa pääsee ihailemaan aktiviteettien lomassa.  Matkailijan kannattaa ehdottomasti tutustua Tahkonmäen laelta avautuvaan näkymään, opastaa Tahkon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Heiskanen.

Luonnon helmiä Tahkolla pääsee ihailemaan myös viime kesän aikana opasteiden uusimisen myötä kunnostettujen ja hyvin merkittyjen vaellusreittien varrella. Aktiviteettimahdollisuuksia tulee koko ajan lisää, ja perinteisten pyöräilyreittien ja golfkentän lisäksi kesällä voi urheilla Tahkovuoren laelle uusia portaita pitkin. Portaiden rakennus alkaa heti talven väistyttyä. Myös sadepäiville riittää tekemistä muun muassa kylpylässä, keilahallissa, Tahko-farmilla tai kesäteatterissa. Tahko Kids -teeman alle kootaan sesonkien mukaisia aktiviteetteja ja mukavia lomanviettovinkkejä koko perheelle. Tahko Kids -rannekkeen teemaviikkoja on myös säännöllisesti vuoden aikana. Edut ja ideat löytyvät osoitteesta 
tahkokids.fi.

Tahkon kesän kohokohta on Tahkon juhannus, jolloin Tahkon alue raikaa Suomen ykkösartistien tahdissa. Suomen suurin maastopyörätapahtuma Tahko MTB kerää kisaajia noin 2 300 osallistujan verran huoltojoukkoineen. Elokuussa suuren urheilujuhlan Tahkolle luo ison suosion saanut Finntriathlon. Tänä kesänä myös Herättäjäjuhlat järjestetään Nilsiässä, jonne on odotettavissa noin 30 000 kävijää.

- Tahko on joka puolelta Suomea katsottuna lähellä, ja tänne on helppo tulla kaikkina vuoden aikoina niin autolla kuin muillakin kulkuvälineillä.  Jopa viikonloppuvisiitit eri puolilta Suomea on helppo toteuttaa. Tahkon läheltä löytyy myös runsaasti muita vierailukohteita, kuten Pisan luonnonsuojelualue, ja puolen tunnin automatkan päässä on Kuopion keskusta, Heiskanen lisää.

tahko
Kesä
kesämatkailu
Luonto

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva