Tehoa

kuntoutumiseen

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Liikunta on lääkettä myös leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.

Minttu Mustanoja oli kokeillut jo kaikkea, mutta nilkka ei ottanut parantuakseen. Ensihoitajana toimiva Mustanoja loukkasi nilkkansa vakavasti heinäkuussa 2017 ja uudelleen tammikuussa 2019. Viimeisin leikkaus tehtiin huhtikuussa. Mutta leikkauksen jälkeinen turvotus ei laskenut eikä haava ollut umpeutunut vielä elokuussakaan.

– Kuulin Hypoxista ja ajattelin kokeilla. Yllätyin, sillä viidennen hoitokerran jälkeen turvotus oli poissa ja haava umpeutunut. Jopa toimintaterapeuttini oli hämmästyksissään, mitä ihmettä olin jalalleni tehnyt, Mustanoja kertoo. 

Trauman seurauksena Mintun vaivoiksi tuli myös CRPS-kipuoireyhtymä. Oireyhtymä aiheuttaa äkillisiä lamauttavia kiputiloja, jotka tuntuvat polttavina koko kehossa. Liikkuminen ja nukkuminen on ollut kovien kipujen takia mahdotonta.

– Hoidon myötä kivut ovat laskeneet pari pykälää ja sain lisää toivoa. Samalla mahdollisuudet palata työelämään kasvoivat, hymyilee Mustanoja.

YRITTÄJÄ JARNA LANKINEN Kuopion studiolta kertoo, että hoitomenetelmä toimii hyvin erilaisiin aineenvaihdunnallisiin sairauksiin sekä alaraajojen, kuten nilkan tai polven, leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Myös urheilijat saavat apua vammoihin ja revähdyksiin.

Menetelmä perustuu kevyen liikunnan ja alipainehoidon yhdistelmään. Se on erinomainen kuntoutusmuoto leikkauksen jälkeen, sillä hoito parantaa verenkiertoa leikatulla alueella ja nopeuttaa paranemista. Kuntopyörää polkiessa niveliin tai polviin ei kohdistu kovaa painetta. Hoitoa voi kokeilla kerran maksutta.

– Muualla maailmalla hypoxilaitteita käytetään jopa sairaaloissa erilaisten sairauksien, muun muassa lipedeman, hoitoon, taustoittaa Lankinen. Hän kertoo käyttävänsä hoitoa viikoittain ja saavansa sillä apua poistetun kilpirauhasen aiheuttamiin oireisiin.

Hypoxi Studio Kuopio
Tulliportinkatu 25, Kuopio
Puh. 044 971 6330
kuopio@hypoxi.fi
www.hypoxi.fi/studiot/kuopio

hypoxi
kuntoutus
liikunta
crps-kipuoireyhtymä

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva