Täyteainehoidolla

tasainen iho

Teksti ja kuva: Jere Lehtonen
Kuka ei haluaisi näyttää ikänsä nuorelta ja kauniilta? Ikääntymisen jälkiä halutaan mielellään vähän piilotella. Monet käyttävät nuorekkaan lopputuloksen hankkimiseen paljonkin aikaa, vaivaa ja rahaa.

Ihon juonteiden tai ryppyjen tasoittamiseen sekä kasvonpiirteiden ja huulten muokkaamiseen on olemassa järeitäkin keinoja, kuten kasvojenkohotusleikkaukset. Ylimääräistä ihoa ei kuitenkaan tarvitse poistaa tai rasvakudosta siirrellä, mikäli tyytyy ruiskuneulalla toteutettaviin uusittaviin täyteainehoitoihin.

Vanhemmat tekniikat täyteainehoidoissa tarkoittivat nimenomaan kehon oman rasvakudoksen tai eläinperäisen kollageenin siirtämistä ihon alle kohtaan, jossa se lisää ihon tilavuutta.  Kyse ei siis ole kasvojen lihakset lamauttavista botox-hoidoista, joihin täyteainehoidot toisinaan sekoitetaan.

Uudemmissa hoidoissa, joissa käytetään pitkäkestoisia täyteaineita, kuten Ellanséa tai Revanessea, täyteaineena käytetään hyaluronihappoa.

Toisin kuin hermot lamauttava botox, hyaluronihappo on kehossa luonnostaan esiintyvä sokerimolekyyli. Aine sitoo vettä itseensä ja siten lisää ihon kimmoisuutta. Ihon entsyymipitoisuudesta ja geelin määrästä riippuen hyaluronihappo hajoaa luonnollisesti noin vuodessa. Huulten alueella hajoaminen on nopeinta ja kestää kolmesta kahteentoista kuukautta. Muualla kehossa, kuten esim. kaulassa yhden hoidon tulokset saattavat säilyä 18 kuukautta.

Täyteainehoito on pistohoito, eikä se siis ole luvanvaraista toimintaa.

- On kuitenkin hyvä hakeutua nimenomaan koulutetun ammattilaisen hoidettavaksi, sanoo kosmetologi ja Suomen kosmetologien yhdistyksen jäsen Tiia Nuutinen Beauty Studiosta.

Itse hoito kestää n. 15-30 minuuttia, jonka lisäksi toki tulee varata aikaa suunnitteluun ja keskusteluun. Koska hoidossa käytetään luonnollisesti hajoavia aineita, vaikutus ei ole pysyvä, vaan hoito tulee uusia kerran vuoteen tai vähän useammin. Toisaalta hoidon ei pitäisi aiheuttaa turvotusta, joten tulokset näkyvät heti.

Helppo ja turvallinen menetelmä voi laskea kynnystä kasvojen korjailuun. Kannattaa kuitenkin jutella kauneudenhoidon ammattilaisten kanssa siitä, mitä hoidolla haluaa saavuttaa ja miksi sitä tuntee tarvitsevansa.

täyteainehoidot

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva