Tauko
arjesta

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat iStock, Digimag/Mirka Happonen & Jessika Narkaus, Olli Jäntti, Iita Sillanpää
Hektisen arjen ja työkiireiden keskellä on hyvä ottaa omaa aikaa. Hemmotteluhetki piristää jokaisen kehoa ja mieltä.

Syksyn kiireiden ja pimenevien iltojen saapuessa on hyvä vastapainoksi ottaa hemmotteluhetki vaikkapa rentouttavan kasvohoidon parissa. Lyhytkin kauneushoito auttaa unohtamaan arjen paineet. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen kauneushoitola, sillä alueella on paljon ammattitaitoisia osaajia ja palveluvalikoima on laaja. Ekologisutta arvostavalle on omat hoitolansa, joissa käytetään ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. 

Myös miesten iho ja keho kaipaavat kosketusta sekä kosteutusta. Monilla kauneushoitoloilla on räätälöidyt hoidot miesten ihon tarpeisiin. 
Koostimme tähän Kuopion hemmottelun, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin sekä kauneuden parhaimpia osaajia. 

KOKEMUKSELLISTA EKOHOITOA

Rauhallisen tunnelman, luonnonäänien ja lempeän kosketuksen tuoma yhteys vie ajatukset pois arjen hektisyydestä. Ekokosmetologi Marlenan hoitola on rauhoitettu tila, jossa palvellaan yhtä asiakasta kerrallaan. Ovi on lukittu ja puhelin kiinni, jotta hoitohetki ei keskeydy ylimääräisestä trafiikista.  Käynnin jälkeen iho voi hyvin ja mieli on rauhoittunut. 
Ekokosmetologi tekee erilaisia kasvohoitoja sekä rentouttavaa aromaattista vartalohierontaa. Karvat saavat kyytiä sokeroinnilla. Ripset ja kulmat laitetaan ojennukseen värjäyksien ja muotoilujen myötä. Hoitola tarjoaa myös mahdollisuuden maksuttomaan konsultaatioon, jossa mietitään yhdessä sopivia luonnonkosmetiikan tuotteita.

Hoitolassa käytetään ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Kosmetiikka on pääsääntöisesti suomalaista, ja tuotteet valmistetaan Helsingissä. Jokaiselle asiakkaalle räätälöidään ihon tyypin ja tarpeiden mukaan naamiot ja öljyt. Pipettipulloissa on erilaisia öljyjä ja vitamiineja, joista sekoitetaan yksilöllisiä seoksia asiakkaan tarpeisiin.

Yrittäjä, SKY- ja ekokosmetologi Marleena Väistölä tarjoaa läsnäoloa hetkessä. Hän on myös sitoutunut ekoeettisyyteen, jolloin kosmetiikka kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. 

Ekohoitolaan voi varata ajan verkkosivujen kautta. Hoitola on avoinna ainoastaan sopimuksen mukaan. Elämyksellisien hoitojen lisäksi luonnonkosmetiikkaa voi ostaa kotiin shoppailutunneilta. Viikottaiset tunnit ilmoitetaan ekohoitolan Facebook-sivuilla sekä verkkosivuilla. Ajanvarauksesta voit myös varata maksuttoman shoppailuajan itsellesi.

Ekokosmetologi Marlena
Kauppakatu 48, Kuopio
p. 044 333 8917
www.marlena.fi   
FB/EkokosmetologiMarlena

EKOLOGISTA JA LUONNONMUKAISTA KAUNEUTTA

Hiushuone Vihreä Tähti on kokonaisvaltainen ekokampaamo. Kampaamo pyrkii toimimaan kestävästi sekä luontoa että ihmistä kunnioittaen. Hiushuoneessa ei käytetä lainkaan synteettisiä tuotteita, vaan tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Tuotteissa suositaan kotimaisuutta.

Luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Tuotteissa on huomioitu koko tuotteen elinkaaren vaikutus ihmisiin ja ympäristöön. Hiusten värjäämiseen käytetään kasvien eri osia, jotka värjäävät hiuksen kestovärien tapaan.

Koulutetut ekokampaajat leikkaavat, värjäävät ja hoitavat hiukset kuntoon. Luonnolliset ehostukset ja parranleikkaukset kuuluvat palvelurepertuaariin. Arjen kiireistä voi rentoutua esimerkiksi kokonaisvaltaisella päähieronnalla, jossa käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden sekä niska- ja pääalueen pisteitä ja lihaksia.

Viihtyisässä ja raikkaassa ekokampaamossa näkyy paikallisen puusepän ammattitaito. Seinäpinnat on maalattu ekologisella kalkkimaalilla ja sisustuksessa on hyödynnetty ylijäämä- ja kierrätysmateriaaleja. Ekokampaamossa on kaksi erillistä tilaa, jotka varmistavat rauhallisen hemmotteluhetken.

Hiushuoneella asiakasta palvelevat yrittäjät ja koulutetut ekokampaajat Katri Kotitie ja Laura Miettinen.

Asiakkailta toivotaan hajusteettomuutta, jotta paikka on saavutettavissa myös tuoksuyliherkille. Kampaamon verkkosivustolla ja sosiaalisen median kanavissa on lisätietoa paikasta ja Vihreän Tähden tapahtumista.

Hiushuone Vihreä Tähti
Niiralankatu 19, Kuopio
p. 050 511 4100 
www.vihreatahti.fi     
FB/ekokampaamovihreatahti

TEHOKASTA IHONHOITOA SÄRKILAHDESSA

Kauneushoitola Beautyzonen erikoisosaamista ovat kasvojen laitehoidot. Hoitolalla on laaja kokemus aikuisten ja teinien iho-ongelmien hoidosta. Suosituin ihonpuhdistusmenetelmä on nopea, tehokas ja kivuton HYDRAFACIAL™, jossa ihosta imetään alipaineen avulla epäpuhtaudet, kuollut ihosolukko ja huokosiin kertynyt lika. Ihosta lähteneet epäpuhtaudet ovat nähtävissä laitteen ”jätesäiliössä” heti hoidon jälkeen. Yrittäjä estenomi-SKY-Cidesco-kosmetologi Arja Merirannan mukaan jo yksi hoitokerta vaikuttaa epäpuhtaassa tai kirkastusta, uudistusta ja kosteutusta kaipaavassa ihossa. Muita ihonpuhdistusmenetelmiä ovat ultraääni- ja timanttimikrohiontapuhdistukset. Puhdistushoitoja tehostetaan usein LED- tai laser-valohoidoilla ja kylmäotsonikäsittelyllä. 

Liikkeen uutena palveluna ovat kestopigmentoinnit sekä niiden poistot. Pigmentoinnit helpottavat arkea ja päivittäisiä meikkausrutiineja. Kokenut pigmentointiammattilainen ja -kouluttaja Susanna Pelkonen Helsingistä palvelee hoitolassa kuukausittain. 

Lisäksi palveluihin kuuluvat myös perinteiset kasvohoidot, hemmottelu-, jalka- ja käsihoidot sekä ripsien kestotaivutukset ja -värjäykset. Ikääntymismuutosten hoitoon käytetään pääasiassa Dermapen-mikroneulausta ja/tai radiofrekvenssihoitoa.

Kauneushoitola edustaa eteläafrikkalaisen plastiikkakirurgi Des Fernandesin kehittämää tehokasta ja suosittua Environ-ihonhoitosarjaa, joka perustuu A-vitamiiniin.
Kauneushoitolaan on hyvät liikenneyhteydet ja maksuton pysäköinti. Hoitola palvelee sopimuksen mukaan. Suosittuja hoitolahjakortteja voi tilata netistä tai noutaa hoitolasta.

Kauneushoitola Beautyzone
Hauenkoukku 3, Kuopio
p. 0400 325 103
info@beautyzone.fi 
www.beautyzone.fi   
FB/beautyzonekuopio

KONKARINA KAUNEUDEN EDELLÄKÄVIJÄNÄ

Kauneus- ja jalkahoitola AdaMiina toimii usein edelläkävijänä ja tuo uutuushoidot kuopiolaisten saataville. Tästä syksystä alkaen hoitolassa tehdään kasvojen kohotusta ilman veistä uudella Purebeau Fibroblast -menetelmällä. 

Menetelmän ”plasmasalama” höyrystyy ihon pinnalla noin millimetrin kokoisena pisteenä, joka supistaa ihoa. Pisteiden sarjalla voidaan tehdä täsmäisku kohotettavaan ihoalueeseen kuten kaula-, silmä- ja huuliryppyihin. Vaikka ensimmäiset tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, varsinaiseen lopputulokseen päästään muutamassa kuukaudessa, sillä ihon uudistuminen on hidas prosessi. Tekniikka parantaa solujen uudistumista ja ihon kimmoisuutta, joten ihosta tulee luonnollinen ja nuorekas. Hoidon voi uusia kolmen kuukauden kuluttua.

Uutuushoidon lisäksi hoitola palvelee kokonaisvaltaisesti kauneudenhoidossa. Suosituimpia hoitoja ovat kasvohoidot ja erikoiskasvohoidot sekä sokeroinnit, jalkahoidot ja kestolakkaukset. Myös miehet ovat tervetulleita hoitoihin.

AdaMiinan yrittäjän, diplomikosmetologi Marjo Sallisen, voi tavata henkilökohtaisesti Kuopion Hyvinvointimessuilla 29.–30.9.2018. Messupisteellä pääsee ihonkosteusmittaukseen tai opastukseen pikahuuli- tai -kulmameikkiin. Lisäksi voi osallistua Shellac-kestolakkauksen arvontaan (arvo 41 euroa). Hoitola puolestaan sijaitsee esteettömästi Viihdekeskus Minnan katutasossa Lääkäriasema Cantin yhteydessä. Ajanvaraus tapahtuu Cantin ajanvarauksen kautta, koska hoitolassa keskitytään asiakkaaseen.

Kauneus- ja jalkahoitola Adamiina
Ajurinkatu 16, katutaso, Kuopio
p. 017 6868 609
www.kauneushoitola.net   
FB/adamiina

PANOSTA TEHOKKAASEEN KEHONHUOLTOON

Mitä enemmän keho kuormittuu treenillä, stressillä tai fyysisellä työllä, sitä enemmän tulee kiinnittää huomiota palautumiseen ja rentoutumiseen. Method Putkisto on lempeä kehonhuoltomenetelmä, joka toimii itsenäisenä harjoitteluna, palauttavana treeninä tai yleisesti kehonhuoltona. Kyseessä on Marja Putkiston kehittämä suomalainen kehonhuoltomenetelmä. 

Menetelmän tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen tasapaino sekä parempi liikkuvuus. Ohjatut pienryhmätunnit koostuvat kolmesta osa-alueesta: syvien lihaksien jumpasta, dynaamisesta syvävenyttelystä sekä oikeanlaisesta hengityksestä. Hengitystä apuna käyttäen rauhoitetaan kehoa sekä luodaan liikkeiden dynamiikka. Kaikki harjoitteet tehdään suostutellen, kehoa kuunnellen ja omia liikelaajuuksia mukaillen. Harjoitteet ovat lempeitä, mutteivät liian helppoja tai kevyitä.

Harrastaminen aloitetaan peruskurssilla, jonka aikana metodin käsitteet ja harjoittelumenetelmä tulevat tutuksi. Samalla voi tunnustella, sopiiko metodi itselle sillä hetkellä vai kenties vasta myöhemmässä elämänvaiheessa. Harrastamiseen tarvitsee vain mukavat sisäliikuntavaatteet ja avoimen mielen.

Tunteja voivat ohjata vain lisensoidut Method Putkisto -ohjaajat. Nilsiässä tunteja järjestää Kengät Pois -yritys ja Kuopiossa FysiKallinen. Peruskurssi Kuopiossa sisältää kolme 90 minuutin tuntia. Peruskurssi maksaa 140 euroa, jonka jälkeen on helppo siirtyä viikkotuntien pariin. Nilsiässä viikkotunteja järjestään tiistaisin ja torstaisin. Jos peruskurssi menee ohi, Nilsiässä mukaan pääsee myös yksilöllisesti järjestetyn starttikurssin kautta.

Kengät Pois
Nilsiäntie 63, Nilsiä
p. 050 075 3123
annamaria@kengatpois.fi
www.kengatpois.fi

Kauneushoitola
kooste
ekokosmetologi marlena
ekokampaamo vihreä tähti
beautyzone
kauneus- ja jalkahoitola adamiina
kengät pois
method putkisto

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva