Tahto parantaa

TAHTO PARANTAA

Teksti: Tarja Anunti Kuva: KYS
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 248 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Savolaisen lupsakka ilmapiiri tukee potilaiden viihtymistä ja kansainvälisesti arvostettujen ammattilaisten työtä.

Kuopion yliopistollinen sairaala, KYS, on yksi Suomen viidestä yliopistosairaalasta. Sen tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Sairaalassa ovat edustettuina kaikki lääketieteen erikoisalat, jotka tekevät tiivistä moniammatillista yhteistyötä. 

- Alueen hyvinvoinnin kasvattaminen on keskeinen osa Kuopion yliopistollisen sairaalan strategiaa. Sairaala tuottaa alueen asukkaille terveyshyötyä, kertoo Jorma Penttinen. 

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon. KYSissä vallitsee savolaisen lupsakka ilmapiiri, joka tukee potilaan viihtymistä ja työntekijöiden jaksamista. Toiminnan erinomaisesta laadusta kertoo kansainvälinen laatusertifikaatti ISO 9001:2008, joka on koko laajuudessaan myönnetty KYSille Suomen ainoana yliopistosairaalana. 

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on Pohjois-Savon 19 kunnan omistama kuntayhtymä, joka koordinoi Kuopion yliopistollisen sairaalan toimintaa. KYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit. Lisäksi KYSiin on keskitetty valtakunnallisesti esimerkiksi epilepsiakirurgian ja palovammojen hoito.

Erikoissairaanhoidon ohella Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri tuottaa perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshuollon palvelut kahdeksalle pohjoissavolaiselle kunnalle eli Kysteri-alueelle, johon kuuluvat Leppävirta, Juankoski, Kaavi, Rautavaara, Pielavesi, Keitele, Tervo ja Vesanto. Sairaanhoitopiiri vastaa myös koko Pohjois-Savon alueen ensihoitopalveluista.

KYS on Suomen suurin lääkärikouluttaja ja maamme suurimpia terveydenhuoltoalan opetussairaaloita. Se antaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia. 

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI
Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS)
PL 100, 70029 KYS 
Puh. 017 173 311 
www.psshp.fi

kys
kuopio
Lääkärikoulutus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva