Tähtäimessä
syvä-

rentoutuminen

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Uuden hoitomuodon sanotaan olevan ensiapu stressaantuneille aivoille.

Brain Relief -hoitaja Anna Jalava kertoo, että menetelmässä on yhdistelty vuosituhantisia aasialaisia ja suomalaisia kosketus- ja energiahoitotekniikoita sekä uusia oivalluksia. Kyseessä on uusi, Suomessa kehitetty hoitomuoto. Jalava on Kuopion ensimmäinen ja tällä hetkellä vielä ainoa hoitaja ja kouluttaja.

– Hoitajia koulutetaan eri puolella maata vuoden ympäri. Marraskuussa saamme Kuopioonkin ensimmäisen koulutuksen, kertoo Jalava. Myös hän itse hakeutuu toisen hoitajan käsiin säännöllisesti, jos keho alkaa näyttää stressaantumisen merkkejä.

Jalavan mukaan hoidon ensisijainen tarkoitus on syvärentoutuminen täsmäkosketuksen ja tarkkaan valitun musiikin avulla. Lempeän hieronnan ja topakampienkin otteiden avulla rauhoitetaan parasympaattista hermostoa ja tasapainotetaan stressihormonin tuotantoa. Siksi hoidon on koettu auttavan erityisesti stressaavassa tai kuormittavassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

– Hektisessä elämässä monella on jatkuvasti päällä taistele tai pakene -tila. Hoidon lopputulos vaihtelee ihmisten mukaan: toiset ovat nukkuneet paremmin kuin aikoihin ja toiset ovat saaneet arkeensa runsaasti lisää virtaa, Jalava kuvailee.

Käsittely kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoito on Jalavan mukaan samanlainen kaikilla hoitajilla: liikkeet tehdään aina samalla tavalla, saman tarkkaan valitun musiikin tahtiin. Hoitaja ei puhu varsinaisen hoidon aikana, vaan asiakas saa rentoutua rauhassa ja jopa nukahtaa käsittelyssä.

– Hoidossa maataan selällään arkivaatteissa, joten rentoutumaan on helppo tulla vaikkapa työpäivän lomassa. Ei tarvitse olla mitään vaivoja, vaan käsittelyyn voi tulla vain rentoutumaan, sanoo Jalava. 

Brain Relief® -hoito
Jalava Wellbeing Oy
Puh. 045 124 2373
Keskusta: Lapinlinnankuja 2, Kuopio
Saaristokaupunki: Rautokannantie 39, Kuopio
www.annajalava.fi

brain relief
kosketushoito
energiahoito
rentoutuminen
rentoutus
Stressi

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva