Syö mitä haluat

Syö mitä haluat

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Eetu Ollikainen, pixabay
Yksi tarvitsee laktoositonta ruokaa, toinen on kasvissyöjä ja kolmannen tekee mieli nauttia tänään kalaa. Työ- tai kaveriporukkojen ikuisuuskysymys onkin, mistä saada kaikille sopivaa ruokaa?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa ruoka-aineallergioita on noin 10–15 prosentilla imeväis- ja leikki-ikäisistä, peruskoululaisista 5–10 prosentilla ja aikuisista noin 3–5 prosentilla. Laktoosi-intoleranssi löytyy viidesosalta, ja Keliakialiiton mukaan keliakiaa sairastaa noin kaksi prosenttia eli 100 000 henkilöä.

Erikoisruokavalioiden lisäksi trendit ja mielihalut määrittelevät, sitä mitä halutaan syödä. Ruokapaikan valintaa helpottamaan on luotu Dinersville-sovellus, johon ravintolat voivat lisätä ruokalistat ruokavaliomerkintöineen, aukioloajat ja tarjoukset muutamassa minuutissa. Asiakas löytää nopeasti kaikki kaupungin itselleen sopivat ruoka-annokset.

LOUNASRAVINTOLA CAWAN lounasbuffetissa on paljon erilaista syötävää eri ruokavalioihin, joten sille sovellus on avannut uuden väylän tiedottaa menustaan.

‒ Varsinkin kasvissyöjät ovat löytäneet tämän avulla paremmin meille. Käyttäjät voivat luoda oman profiilin, johon saa merkattua valmiiksi ruokavalionsa, iloitsee ravintolan yrittäjä Caroliina Wallenius.

Walleniuksen ravintola hyödyntää sovellusta myös nopeiden erikoistarjouksien sekä virtuaalisen lounaspassin muodossa. Lounaspassilla joka kuudes lounas on maksuton, kun ruuan tilaa ja maksaa sovelluksen kautta.

‒ Sovelluksella maksaminen myös nopeuttaa kassatyöskentelyä ja jonot liikkuvat ripeämmin. Kassalla vain näytetään sovellus ja kuitataan valmiiksi, kertoo Wallenius.

Lounassovellus on kuluvan vuoden ajan ollut testikäytössä muutamilla hyvin erityyppisillä kuopiolaisilla ravintoloilla, joiden palautteiden perusteella sovellusta jatkokehitetään. Mukana on työpaikka- ja pikaruokaloita sekä lounas- ja a´la carte -ravintoloita. 

‒ Ei tarvitse olla allergikko käyttääkseen sovellusta. Jos tänään tekee mieli kalaa, niin applikaatio näyttää mistä ravintoloista sitä saa, hymyilee Dinersvillen toimitusjohtaja Abidemi Orebiyi.

Ravintoloitsija näkee reaaliajassa sovelluksen kautta tehdyt tilaukset ja pystyy näin ennakoimaan paremmin ruuan kulutusta. Wallenius uskoo, että tämä vähentää hukkaruokaa varsinkin annoslounaspaikoissa. Hän itse on pyrkinyt vähentämään hävikkiä esimerkiksi tarjoamalla perjantain loput salaatit 
tarjoushinnalla.

SUOMEN JÄLKEEN sovellus on valmis 
maailmanvalloitukseen, sillä ulkona syöminen on globaali ilmiö. Tavoitteena on jatkossa helpottaa myös lomailijoiden ruokapaikan metsästämistä. Kun taskussa kulkee mukana reissukohteen ravintoloiden tiedot, turisti löytää näppärästi haluamaansa sapuskaa. Tällä hetkellä applikaation saa ladattua uusimpiin Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin. Syksyn aikana markkinoille lanseerataan myös web-versio.

‒ Tarkoituksemme on saattaa ihmiset syömään yhdessä sekä vähentää ruokapaikan etsimiseen kuluvaa aikaa, kiteyttää sovelluksen markkinointijohtaja Asko Hämäläinen.

hyvinvointi
terveys
ruoka
dinersville
applikaatio
lounas
sovellus
abidemi orebiyi
asko hämäläinen
lounassovellus
allergiat
allergikko
kuopio
Suomi
ravintolat
erikoisruokavalio
päivällinen
illallinen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva