Syksyn lumoa 

Tahkolla

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuvat Kuopio-Tahko Markkinointi
Tahkon syksy tarjoaa monipuolista tekemistä sekä aikuisille että lapsille. Liikunnan ohella voi nauttia kauniista syksyisestä luonnosta ja rentoutua kylpylässä ja hoidoissa. Tässä vinkkejä virkistävään lomailuun.
Tahko Kids -ranneke

Syyslomaviikolla 42 eli 16.–22.10. on myynnissä lapsille oma Tahko Kids -ranneke, jolla saa monenlaisia etuja Tahkon yrityksistä. Rannekkeella pääsee talven ensimmäiseen lumiliukumäkeen lähiliikuntapuistossa. Lumiliukumäki on avoinna 19.–21.10. klo 11–15, jolloin Tahkon rinteiden hiihtokoulu järjestää mäessä monenlaisia kilpailuja. Mäenlaskuvälineitä voi lainata paikan päältä.

Tahkon ensilumenlatu avataan 13.10. klo 10.00. Lapset pääsevät rannekkeella hiihtämään syyslomaviikolla ma–su 16.–22.10. ilmaiseksi klo 11–13. Rannekkeella saa veloituksetta lainaksi myös hiihtovälineet SkiMac Promenadesta. Myös ohjatut ja hauskat lasten liikuntatunnit ovat 19.–20.10. klo 14 rannekkeella maksuttomia.

Ranneke-etuna myös Tahkovuoren uusien portaiden valloitusretki koko perheelle pe 20.10. klo 9.30. Kylpylään rannekkeella pääsee 5 €:n alennettuun hintaan/lapsi, mukana oleva aikuinen 10 €:lla. Tahko Farmin minimönkijäajelulle pääsee kaksi lasta yhden hinnalla ranneketta näyttämällä. Ranneketta myyvät muun muassa Break Sokos Hotel Tahkovuori ja Tahko Spa. 

Lisää tietoa eduista sivuilta 
www.tahkokids.fi

Tahkon sijainti Syvärin rannan läheisyydessä Tahkovuoren kupeessa luo elämykselliset puitteet irtiottoon arjesta joko viikonlopuksi tai vaikka koko viikoksi. 

– Tahkolla on upeat, luonnossa liikkumiseen sopivat retkeilymaastot varsinkin nyt ruskan saapuessa, kertoo Tahko Spa Hotellin myyntipäällikkö Anna-Reeta Sauvola. Alueen monipuolinen reitistö tarjoaa jokaiselle sopivan pituisen ja tasoisen reitin.

SAVOLAISTA VAARAMAISEMAA voi ihastella Tahkovuoren huipulla, jolle johtavat uudet Suomen pisimmät portaat. Salmien ja saarten lomaan järvelle johdattaa syysloman melontaretki intiaanikanootilla. Maisemista voi nauttia hevosen selästä käsinkin Tahko Farmin hevossafarilla tai talutusratsastuksen muodossa. Eritasoisia lähtöjä on 1–6 ratsastajalle, ja isommille ryhmille on tarjolla omat räätälöidyt ohjelmat. Syksyn uutuutena ovat ilta- ja sunnuntaisafarit sekä ratsastustunnit. Tarvittavat varusteet voi lainata Farmin tallilta. Tahkon maastoon voi tutustua myös mönkijäsafareilla asiantuntevassa opastuksessa.

Lokakuussa, 21.10., Tahkolla juostaan Vuorijuoksu. Matkavaihtoehtoina on 2 km, 12 km, 21 km ja 42 km. Matkaa voi tehdä joko retkeilymielessä tai rahapalkinnoista taistellen. After Run -tapahtumat viihdyttävät yömyöhälle saakka. Päivällä juhlitaan rinneravintoloissa ja illalla yökerhojen puolella. Viralliset jatkobileet pidetään Piazzalla, ja rytmittäjinä toimivat energinen ja raikas Mofo Jones ja takuuvarma Eeverest Dj’s.

Talveen voi jo virittäytyä Tahkolahdelle 13.10. avattavalla ensilumen ladulla. Latu kulkee Tahkolaakson pohjukasta Tahkolaakson tunnelille, ja sen pituus on suuntaansa noin 800 metriä. Latu on valaistu klo 22 saakka.

Liikuntaa voi Tahkolla harrastaa sisätiloissakin.

– Tahko Spa Hotellilla voi harrastaa sisäliikuntalajeja monitoimihallissa ja keilata kuusirataisessa keilahallissamme. Ohjelmassa on myös hohtokeilausta, Sauvola kertoo. Hotellin uusittu kuntosali on ollut suosittu myös ryhmäliikuntaa harrastaville.

Kylpylän allasalueella on tarjolla vesiliikuntaa ohjattujen vesijumppien muodossa. Kylpylässä voi myös nauttia hieronta- ja kauneudenhoitopalveluista.

KOKO PERHETTÄ viihdyttää 27.10. uusi taikashow, Jokeri Pokeri Box 40-vuotisjuhlashow, jossa nähdään vaativia sorminäppäryystemppuja ja hämmästyttäviä illuusioita, hulvatonta vatsastapuhumista, imitaatiota ja ajatusten lukua maailmanmestaritaikuri Simo Aallon tapaan.

Lapsille Tahkolla on puuhaa runsain mitoin. Tahko Farmilla voivat pienemmät lapset ajaa ohjatusti minimönkijöillä ja isommat lapset radalla traktorimönkijällä oppaan tai oman vanhemman kanssa. Kotieläinpihalla perheen pikkuväki pääsee ruokkimaan ja rapsuttamaan kotieläimiä. Tahko Spa Hotellin viereisessä leikkipuistossa viihtyvät kaikenikäiset lapset, ja lähiliikuntapuistossa voi harrastaa vaikka frisbeegolfia. Kylpylässä on lapsille iso liukumäki ja Wibit-seikkailurata.

Tahko Spa Hotellilla on syyslomien aikana saatavana monenlaisia majoituspaketteja.

– Majoituksemme on huoneistomuotoista, joten se sopii täydellisesti perheille ja ryhmille. Meillä on perhelippuja kylpylään ja palveluihimme, Sauvola kuvailee. Suosiossa ovat nykyisin etenkin hyvinvointiin ja jaksamineen painottuvat palvelut. Kävijöitä Tahkolle tulee sekä sekä lähialueilta että muualta maasta, pääsääntöisesti Etelä-Suomesta.

TAHKO SPA HOTEL
Keitaankatu 1 73310 TAHKOVUORI
Myyntipalvelu 0600 550 147
sales@tahkospa.fi
Vastaanotto 0600 550 148
info@tahkospa.fi
(0,8 €/min+pvm/mpm)

TAHKOcom
Tahkolaaksontie 4 a, 73310 TAHKOVUORI
017 481 400, booking@tahko.com

www.tahko.com
www.tahkospa.fi
www.tahkofarmi.fi
www.tahkokids.fi
www.syyshiihtoloma.fi

 

kuopio
tahko
terveys
hyvinvointi
syysloma

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva