Stressiä on monenlaista

Stressiä on 

monenlaista

Teksti ja kuva Digimag/Sirpa Korhonen
Ihminen ei itse välttämättä tunnista, että keho on stressitilassa. Yrittäjät Suvi Pitkänen ja Tiina Puurunen puhuvat myös hyvinvoinnin tuottamisesta eläinavusteisella toiminnalla.

Fysioterapialla ja hieronnalla on suora vaikutus hyvinvointiin, mutta stressi voi estää pysyvien tuloksien saavuttamisen. Stressin merkkejä on joskus vaikea huomata, sillä sen oireet voivat olla hyvin moninaisia. Sykevälivaihtelumittauksessa, eli stressimittauksessa, saadaan kehon sen hetkisestä stressitilasta hyvinkin yksityiskohtaista ja tarkkaa tietoa.

– Jos asiakkaan kanssa ei saada selkeitä hoitotuloksia, alan kysellä oletko stressaantunut, onko kiirettä töissä ja paljonko teet fyysistä treeniä. Stressiähän on muutakin, kuin se henkinen stressi. Esimerkiksi treenaaminen aiheuttaa kovan fyysisen stressin, mutta tavallisesti keho palautuu tästä harjoittelun loputtua. Sykevälivaihtelumittauksella havaitaan toisinaan paljon erilaisia stressitekijöitä, vaikka asiakas ei ole välttämättä tuntenut itseään stressaantuneeksi. Stressi aiheuttaa sen, että elimistö ei ota vastaan uusia muutoksia, kertoo fysioterapeutti Suvi Pitkänen.

ILOLLA OY TARJOAA erilaisia liikunta- ja hyvinvointipalveluja, kuten fysioterapiaa ja mobilisoivaa hierontaa. Mobilisoivassa hieronnassa hyödynnetään liikettä ja hierottavan omia liikeratoja, jolloin hieronnan vaikutus tehostuu. Yrittäjät Suvi Pitkänen ja Tiina Puurunen puhuvat myös hyvinvoinnin tuottamisesta eläinavusteisella toiminnalla. Tästä esimerkkinä käy koira-avusteinen fysioterapia.

– Stressi on punainen lanka siellä taustalla. Siinä on keskeisenä asiana stressin lievitys ja hyvinvoinnin tuottaminen nimenomaan niin, että eläimet ja luonto ovat jollain tavalla mukana. Koirilla on suuret hyvinvointivaikutukset, sillä ne muun muassa laskevat verenpainetta ja lievittävät stressiä ja ahdistusta, Puurunen kuvailee. 

Liikunta- ja hyvinvointipalvelut Ilolla Oy
Särkiniementie 16, Kuopio
Puh. 044 242 9342
ilollakuopio@gmail.com
www.facebook.com/ilollakuopio

ilolla oy
fysioterapia
hieronta
koira

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva