Sporttiviikonloppu Tahkolla 27.-29.5.2016

Sporttiviikonloppu

Tahkolla 27.-29.5.

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi Oy
Tahkon kesätapahtumakausi alkaa varsin liikunnallisesti. Superviikonlopulla 27.-29.5.2016 uidaan, ajetaan maantiepyöräkisa ja juostaan Tahkon keväisissä maisemissa.

Viikonloppu molskahtaa käyntiin Tahko Span 25-metrisessä altaassa, jossa oman uintikuntonsa voi mittauttaa joko yhden tai kahden kilometrin matkalla. Tahko Uinnissa tyyli on vapaa, mutta pakollisia varusteita ovat uima-asu ja uimalasit. 

Uintikisan osallistujamäärä on rajattu ja mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerrallaan radalleen mahtuu kahdesta kolmeen uimaria ja uintisuoritukset tehdään perjantaina klo 15-20 välillä.

Kun altaassa on verrytelty jäseniä ja viritelty kilpailuviettiä, on seuraavana päivänä Tour de Tahko -maantiepyöräilytapahtuman aika. Matkat ovat pituudeltaan 207 kilometriä ja 104 kilometriä ja osin haastavatkin reitit voi taistella kelloa vastaan, tai retkeillä vain läpi. 

Tapahtumakeskus sijaitsee Tahko Spa Hotellin piha-alueella. Kello 08 starttaava pidempi reitti kiertää Syvärin ja Vuotjärven koukaten matkalla myös Juankosken Ruukin perinnemaisemiin. Lyhyempi taival polkaistaan liikkeelle kello 10 ja se on alkuosaltaan sama, mutta kääntyy takaisin Tahkolle Lastukoskelta.

Sunnuntaina vuorossa on perinteinen Tahko Run, jonka lähtö- ja maalialue sijaitsee Ravintola Piazzan edustalla. Kipaista voi noin10 kilometrin matkan tai hivenen haasteellisemman puolimaratonin. Järjestäjät lupailevat juoksureittien varrelle puhdasta luontoa, huikeita maisemia ja vaihtelevaa maastoa asfaltista hiekkateihin. 

Lapsille on tarjolla Tahkolahden kiertävä ja ponttoonisillan ylittävä vajaan kahden kilometrin kisalenkki. Lähtöajat ovat kello 11 ja ilmoittautua voi vielä kilpailutoimistossakin viimeistään 1,5 tuntia ennen starttia.

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva