Anna hyvän näön kiertää

Perinteinen silmälasikeräys käynnistyi yhdeksättä kertaa. Tänä vuonna kuopiolainen optikko matkaa Tansaniaan tekemään näöntarkastuksia ja jakamaan lahjoitettuja laseja.

Merkittävä osa maailman näköongelmista olisi korjattavissa pelkillä silmälaseilla. Tähän mennessä jo yli 30 000 tansanialaista on saanut Specsaversin kampanjan kautta apua näköongelmiinsa. Anna hyvän näön kiertää -kampanjassa suomalaisten vanhoja silmä- ja aurinkolaseja viedään apua tarvitseville Tansaniaan. Tämä vuonna mukaan lähtee kuopiolainen optikko Jenni Hiltunen.

Keräyskampanja käynnistyi tiistaina 19.9.2017 ja jatkuu lokakuun loppuun asti. Kampanjan aikana vanhat silmä- tai aurinkolasinsa voi käydä viemässä lähimpään Specsavers-optikkoliikkeeseen, josta ne jatkavat matkaansa Tansaniaan. Erityisesti pluslaseja ja lasten laseja tarvitaan.

Hiltunen lähtee Sansibarille kuusihenkisen, pääosin Specsaversin optikoista muodostuvan vapaaehtoisryhmän kanssa tekemään näöntarkastuksia ja jakamaan silmälaseja marraskuussa 2017.

 ‒ Vanhoja laseja on tuotu meille jo monena vuonna. On upeaa päästä mukaan lahjoittamaan parempaa näköä Tansaniaan ja käyttämään omaa ammattitaitoa apua tarvitsevien hyväksi. Niinkin pieneltä tuntuvalla lahjoituksella kuin vanhoilla laseilla voi olla toiselle valtava merkitys. Toivon, että mahdollisimman moni kuopiolainen lähtee tänäkin vuonna mukaan keräykseen! Jos sinulla lojuvat vanhat silmälasit nurkassa, tuo ne meille ja lahjoita tansanialaiselle parempi näkö, Hiltunen rohkaisee.

Specsaversin viestintäjohtaja Irene Hernbergin mukaan keräyskohteessa Sansibarissa suuri tarve näönhuoltopalveluille. Maaseudulla optikkopalveluita ei ole aina tarjolla. Myös hinta voi muodostua esteeksi silmälasien hankkimiselle.

‒ Heikko näkö vähentää esimerkiksi työnteko- ja koulunkäyntimahdollisuuksia. Siten silmälaseilla ja paremmalla näöllä on iso vaikutus ihmisen elämään, kertoo Hernberg.

Specsavers on perheyritys, jonka arvoihin on alusta alkaen kuulunut myös paikallisyhteisöjen tukeminen. Siksi kampanjan lanseeraustilaisuudessa kerätyt tuotot lahjoitetaan Lastenklinikoiden Kummeille. Anna hyvän näön kiertää -kampanjan suojelija on entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio, joka on toiminut Kummina parikymmentä vuotta ja Lastenklinikoiden Kummien hallituksessa pitkälti toistakymmentä vuotta.

Lastenklinikoiden Kummit tekevät äärettömän tärkeää työtä, ja on hienoa, että tätä toimintaa tuetaan. Hyvän tekemisestä tulee tavattoman hyvä mieli myös itselle, Nuotio iloitsee.

 

NÄIN OSALLISTUT

Anna hyvän näön kiertää -kampanjaan voit osallistua tuomalla Specsaversin liikkeistä löytyviin keräyslaatikoihin ehjät, käytetyt silmä- tai aurinkolasisi. Erityisesti pluslaseille ja lasten laseille on suuri tarve.

Kampanjasivustollamme pääset halutessasi näkemään, kenen elämän vanhat lasisi lopulta muuttivat. Tuo silloin lasit Specsavers-liikkeeseen esimerkiksi Minigrip-pussissa, jonka sisällä ovat lasien lisäksi nimesi sekä sähköpostiosoitteesi paperilapulla. Pyydä liikkeen henkilökuntaa ottamaan sinusta kuva tai lähetä kuvasi osoitteeseen tansania@specsavers.com. Julkaisemme kuvat sinusta sekä lasiesi vastaanottajasta kampanjan verkkosivuilla.

Keräys on käynnissä lokakuun loppuun 2017 asti. Hyväkuntoisia, käytettyjä silmä- ja aurinkolaseja otetaan kuitenkin Specsavers-liikkeissä vastaan vuoden ympäri.

Lahjoittaja saa halutessaan tietää, kenelle omat vanhat lasit lopulta päätyvät. Kampanjan verkkosivuilta voi käydä katsomassa, kenelle on lahjoittanut paremman näön.

Lisätietoja kampanjasta:

hyvantekevaisyys.specsavers.fi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva