Salietiketti pähkinänkuoressa

Salietiketti

pähkinänkuoressa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Pexels
Muutamalla perusohjeella kuntosalilla käyminen on kaikille miellyttävämpää.

1 Siivoa jälkesi
Kuntosalilla on paljon liikkuvia osia, kuten kuminauhoja, jumppakeppejä, kahvakuulia ja irtokahvoja. Kun lopetat välineen käytön, vie se takaisin paikoilleen. Nappaa samalla naapuriltakin unohtuneet painot mukaan. Näin jokainen löytää ne omaan treeniinsä. Kunnioita kanssatreenaajia myös pyyhkimällä laitteesta enimmät hiet ennen sen luovuttamista seuraavalle. 

 

2 Anna muille tilaa
Varsinkin työpäivän päättymisen aikoihin kuntosalilla voi olla ruuhkaa. Kaikki haluavat tehdä oman treeninsä mahdollisimman tehokkaasti. Mikäli käyttämällesi laitteelle tai painolle on jonoa, anna odottajan tehdä sarjansa taukosi aikana. Sama pätee toisinpäin: voit käydä kysymässä kanssatreenaajan tauolla onko hänellä vielä monta sarjaa jäljellä. 

 

3 Saavu ryhmäliikuntaan ajoissa
Ryhmäliikunnat alkavat tietyllä kellonlyömällä, jotta siellä ehditään tehdä kaikki suunnitellut asiat. Mikäli saavut jumppatunnille myöhässä, voit menettää alun ohjeet sekä häiritä muita treenaajia. Lisäksi muiden välissä poukkoilu kesken treenin voi olla myös turvallisuusriski. Ole tunnilla sen loppuun asti. Jos jostain syystä joudut lähtemään tunnilta etukäteen, sano siitä ohjaajalle. Hän vie painosi tunnin päätyttyä pois.

 

4 Vältä hajusteita
Pukuhuoneet ovat yleensä hajusteettomia alueita, joten vältä turhia suihkutettavia hiuslakkoja, deodorantteja ynnä muita hajusteita. Monet erilaiset hajusteet luovat tuoksujen sekasotkun, josta erityisesti hajuste- ja tuoksuyliherkät kärsivät. Kunnioitetaan siis kanssakulkijoita myös pukkarissa. 

 

5 Kysy apua
Jos et ole käynyt kuntosalilla aiemmin tai alat tehdä jotakin liikettä ensimmäistä kertaa, kysy siis reippaasti apua, mikäli jokin liikkeen osa tai laite ihmetyttää tai et löydä tiettyä välinettä. Kuntosalin henkilökunta on paikalla sinua auttamassa.

 

6 Unohda somettaminen
Puhelin kulkee nykyään mukana kaikkialla: onhan siihen kätevä kirjoittaa ylös tämänkertaiset toistot, tsekata uuden ohjelman kulku, katsoa tekniikkavideo tai kuunnella musiikkia. Se on täysin ok. Sen sijaan kuvaaminen, sosiaalisen median käyttäminen ja puhelut kannattaa tehdä kuntosalin ulkopuolella. Jos haluat kuvata vaikkapa videopätkän uudesta maastavetoennätyksestä, varmista, ettei muita treenaajia näy kuvissa, tai kysy heiltä, onko videointi sopivaa. 

kuntosali
etiketti
käyttö
käytäntö
toiminta
käytös
tavat
Kuntoilu
urheilu
punttisali
punttis
sali

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva