Rauhalahden kesä on elämyksiä täynnä

TEKSTI digimag/marlene sanoukian KUVAT ARkistokuvat, pixabay
Rauhalahden alue tarjoaa monipuolista kesänviettoa ja ohjelmaa paikallisten perinteiden ja ruoan höystäminä. Majoittua voi Kylpylähotelli Rauhalahteen tai Matkailukeskus Rauhalahteen.

Perinteikästä illanviettoa ja saunomista
Suosittuna tilausravintolana toimiva Jätkänkämppä sijaitsee Kallaveden rannalla vain 600 metrin päässä Rauhalahden kylpylähotellista. Kämpän yhteydessä toimivaan savusaunaan mahtuu kerralla jopa 70 saunojaa. Jätkänkämpässä ja savusaunassa voi vaalia perinteitä maukkaan illallisen ja hanurimusiikin ja yhteislaulun sekä tanssin ja kesäisin huikeiden tukkilaisesitysten myötä. Matkailukeskus Rauhalahdessa on lisäksi vuokrattavana kolme saunaa: takkatuvallinen Kartanon sauna sekä perhesaunoiksi soveltuvat kaksi pienempää rantasaunaa. Iltaa voi jatkaa uimarannan lähellä olevassa Nuottakodassa, jonka keskellä on tulipaikka.

 

Kylpylähuveja
Kylpylässä voivat hemmotella itseään sekä aikuiset että lapset. Tarjolla on kuntouinti-, monitoimi- ja ulkoallas, kaksi poreallasta sekä kaksi matalaa lastenallasta ja vesiliukumäki. Saunoa voi perinteisessä saunassa tai höyrysaunassa. Kylpemisen jälkeen voi rentoutua vaikkapa jalkahoidossa, kuumakivihieronnassa tai aromaterapiassa.

Kesäteatteria ja tanssia
Kuopion Uusi Kesäteatteri esittää kahdeksantena toimintavuotenaan Rauhalahden kesäteatteriareenalla musiikkinäytelmän Katri Helena -Laulajatyttö. Kylpylähotellissa taas voi nauttia tanssin huumasta upeiden esiintyjien ja orkesterien vauhdittamina keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Juhannuksen taikaa
Rauhalahden kesän kohokohtana ovat koko perheen juhannusjuhlat, joita vietetään Jätkänkämpällä. Ohjelmassa on juhannuskokon lisäksi kisailuja, juhannustaikoja, kämppäkaraoke ja tukkilaisnäytös. Aattoa tähdittävät Marita Taavitsainen ja Mikael Konttinen ja juhannuspäivänä tanssittamassa on Reeta & Lumo. Rauhalahti on myös mukana Ylen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteuttamassa Hulahula Suomi -lähetyksessä, joka huipentuu yhteistansseihin ympäri Suomen.

Päivä veden äärellä
Rauhalahden uimaranta on matala ja hiekkapohjainen, joten se sopii mainiosti perheen pienimmillekin. Alueella on lasten leikkipaikka sekä SeikkailuKuopion Rantakioski, josta voi vuokrata veneitä, kanootteja, kajakkeja, polkupyöriä, SUP-lautoja ja vesijettejä. Nauttia voi siis sekä lekottelusta että vauhdin hurmasta! Kallaveden maisemia puolestaan voi ihailla paikallisristeilyaluksilla, jotka seilaavat päivittäin Rauhalahden alueen ja Kuopion sataman välillä.

Liikunnan iloa
Matkailukeskus Rauhalahdessa on 18-reikäinen minigolfrata, joka on avoinna koko kesäkauden ajan. Frisbeegolfia voi harrastaa sekä Matkailukeskus Rauhalahdessa että Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Rauhalahden Keilailu- ja Viihdekeskuksessa voi keilata ja pelata biljardia.

kesäloma
kylpylä
rauhalahti
kuopio
ajanvietto

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva