Polskis – nyt uimaan!

Polskis 
– nyt uimaan!

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Uimataito kuuluu kaikille. Talven uimakoulut ja -kurssit starttaavat pian.

Uiminen on mainio harrastus ja erinomainen kuntoilutapa kaikenikäisille. Se on yksi harvoista lajeista, jota voi harrastaa läpi elämän. Kuopion uimaseuran riveistä löytyykin 3–70-vuotiaita uimareita. Marraskuussa alkavat talven uimakoulut ja -kurssit lapsille ja aikuisille.

– Ensin aloitetaan opetusaltaasta, jossa jalat yltävät pohjaan. Taitojen mukaan siirrytään syvempään altaaseen, kuvailee uimaseuran toiminnanjohtaja Tua Turunen. Aikuisten kurssit sopivat myös vedenpelkoisille, sillä opetusaltaassa voi rauhassa totutella veteen.

TURUSEN MUKAAN uimakouluun ilmoittautuessa tärkeintä on arvioida uimataito oikein tai vähän alakanttiin. Ohjaajat voivat tarvittaessa siirtää uimarin haastavampiin ryhmiin. Oikeantasoisessa opetuksessa innostutaan ja saadaan onnistumisen kokemuksia.

Kurssien verkkoilmoittautuminen alkaa 5.11. kello 18. Ilmoittautuessa ei vielä tarvitse olla uimaseuran jäsen, mutta jäsenmaksu tulee maksaa ennen kurssin alkamista. Kursseilla uidaan kerran viikossa.

– Edistyneemmille uimareille, jotka osaavat jo uida ja sukeltaa, on kolmen tasoisia kursseja. Perusuintitaitoa, vapaauintitekniikoita tai kilpailun omaisia taitoja, kertoo Turunen.

Harrastamista voi jatkaa kunto- tai master-ryhmässä. Kuntoryhmässä uidaan ohjatusti viikoittain ja saadaan samalla vinkkejä omatoimisiin uintikertoihin. Masters-ryhmissä treenataan kovempaa, sillä harjoituksia on kolme kertaa viikossa. Osa ryhmäläisistä myös kilpailee.

KUOPION UIMASEURASSA on noin 800 jäsentä. Tällä hetkellä seuran riveissä voi kilpailla uinnissa, taitouinnissa sekä vesipallossa. Suuri seura odottaa malttamattomana uuden uimahallin valmistumista.

– Uuden hallin myötä meille tulee myös uusi laji eli uimahypyt. Sitä on toivottu paljon, vinkkaa Turunen. 

Kuopion Uimaseura ry
Hannes Kolehmaisen katu 3, Kuopio
Puh. 044 988 1211
www.kuopionuimaseura.fi

harrastus
uinti
vesi
uimaseura
uimakoulu
opetus
sukellus
sukeltaa
uida
Uimahalli

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva