Panosta työhyvinvointiin

Panosta

työhyvinvointiin

Teksti ja kuva Kunnonpaikka/Marianne Tirkkonen
Työhyvinvoinnin ylläpito on jatkuva prosessi. Marianne Tirkkonen haluaa olla yritysten apuna liikunnallisuuden lisäämiseksi.

"Wellness-tradenomin opintojen innoittamana olen syventynyt pohtimaan organisaatioiden työhyvinvointia ja erityisesti sen kehittämistä. Nyt palattuani työelämään koen tarpeelliseksi tuoda esille faktoja, joista jokaisen yrityspäättäjän tulisi olla tietoinen, kun mietitään organisaatioiden työhyvinvoinnin johtamista, kehittämistä ja sen käytännön toteutusta, kertoo Kunnonpaikan avainasiakaspäällikkö Marianne Tirkkonen

Harmillisen paljon yrityksissä toteutetaan vielä yksittäistä tai irrallista tyky-toimintaa, kuten työhyvinvointipäivän pitämistä kerran vuodessa tai liikuntaseteleiden jakamista halukkaille. Tällöin yksittäisten toimintojen vaikuttavuutta on miltei mahdotonta mitata ja toiminta jää helposti puuhastelun tasolle. 

Koska kaikille työntekijöille eivät sovellu samanlaiset työhyvinvointia tukevat toimet, niin tarvitaan kohdennettuja räätälöityjä yksilöllisiä ratkaisuja. Voidaan tarvita myös muita tukitoimia tai vaikkapa henkilökohtaista valmennusta. Oleellista on laatia työhyvinvointisuunnitelma ja sisällyttää siihen henkilöstöliikuntasuunnitelma ja muut liikkumista sekä terveyttä ja työkykyä tukevat toimenpiteet.

UKK-INSTITUUTIN HUHTIKUUSSA 2018 julkaiseman raportin mukaan vain joka neljäs suomalainen harrastaa terveyden kannalta tarpeeksi kestävyysliikuntaa viikoittain. Liikkumattomuuden aiheuttamat vuotuiset menot Suomessa ovat jo yli kolme miljardia euroa. Sairauspoissaoloja voitaisiin varmasti vähentää lisäämällä henkilöstön hyvinvointia liikunnan avulla. 

– Näkisin, että liikkumattomuuden kulujen vähentäminen on meidän kaikkien tasolla, niin yksilötasolla kuin yritystenkin vastuulla. Yritysten työhyvinvoinnin kehittämisen fokus tulisi olla kokonaisvaltaisessa, suunnitelmallisessa ja ennaltaehkäisevässä toiminnassa, Tirkkonen uskoo.

Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Jokiharjuntie 3, Vuorela
Lisätiedot:
puh. 044 788 9504
marianne.tirkkonen@kunnonpaikka.com
www.kunnonpaikka.com

kylpylähotelli
kunnonpaikka
tyhy
tyky
wellness
työhyvinvointi
Aktiviteetit
aktiviteettipäivä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva