Pakkaa oikein kesölomalle

TEKSTI JA KUVAT digimag arkisto
Matkapaniikki valtaa joskus lomalle lähtevän naisihmisen pakkauspuuhissa. Sen mukaan ei kannata heittäytyä, vaan nauttia täysillä lähtöfiiliksestä ja noudattaa muodin ammattilaisten vinkkejä tarvittavista matkatavaroista.
Muistilista

•  hyvä matkalaukku
•  Lääkkeet
•  LAturi
•  Hammasharja ja hygieniatarvikkeet
•  Alusvaatteet ja sukat joka päivälle
•  kosmetiikkatuotteet
•  passi / henkilökortti
•  kenkäparit
•  käsilaukut
•  korut ja somisteet
•  TARKISTA matkavakuutuksen voimassaolo

Tunnistan ilmiön hyvin. Kun lomalla halutaan yhtä aikaa olla mukavasti ja rennosti, mutta toisaalta panostaa kesäisiin mekkoihin ja menotamineisiin, iskee monelle naiselle tenkkapoo, naurahtaa Kuopion Carlsonin tavaratalonjohtaja Sanna Nyyssönen naisten muodin osastolla. 

Nyyssönen kertoo matkustavansa itse paljon ja oppineensa pakkaamisen muutamat salat. Kaikki lähtee laukusta. Sen koon määrittelee matkan pituus. Olennaista on neljä hyvin rullaavaa pyörää ja kevyt materiaali. Matkalaukku ei tietenkään ole ainoa naisen mukaan lähtevä laukku. 

- Kyllä nainen tarvitsee mukaansa yleensä kaksi laukkua matkalaukun lisäksi: isomman kassin ja iltalaukun. Matkustaessa mukana kulkevan laukun on hyvä olla olkahihnallinen, sellainen jota on helppo kantaa mukana. 
Mutta mitä niihin laukkuihin sitten pakataan? 

- Henkilökohtaiset kosmetiikkatuotteet matkakokoisissa pakkauksissa, harkittu valikoima hyvin yhdisteltävä vaatteita, muutamia somisteita ja kolme kenkäparia, sanoo Nyyssönen.

JOKU MIES lienee joskus pohtinut monetko kengät nainen oikein laukkuunsa pakkaa, mutta moneen pariin on vahvat perusteet. Kesälomamatkoilla kävellään usein paljon. Kävelykenkien on oltava hyvät, mukavasti istuvat ja joustavat vapaa-ajankengät. 

- Moni suomalainen tahtoo pukeutua lomamatkoilla iltamenoihin juhlavasti, vaikkei tietenkään ole pakko. Iltakengät voivat olla korolliset, keveät avokkaat. Näiden lisäksi tarvitaan sandaalit. 

Vaatteiden valinnassa on sallittua ja hyvä kääntyä spontaanisti asiantuntijan puoleen. Yksin kiireessä tulee usein tehtyä turhia ostoksia ja vääriä valintoja. 
- Meidän myyjät saavat ihania inspiraatioita, kun tietävät minne asiakas on lähdössä. Ideoimme yhdessä matkalaukun sisällön ja katsomme mitkä vaatekappaleet sopii yhteen. Niin pärjää melko vähällä määrällä. Halutessaan pukeutumisneuvontaan voi myös varata ajan etukäteen, kertoo Nyyssönen. 

Vaatteissa kannattaa ottaa huomioon kankaiden materiaali. Matkalle sopivat sekoitekuidut, jotka eivät rypisty laukussa eivätkä hiosta liikaa. 
- Kuosimaailma on nyt mahtava ja kesäistä valikoimaa riittää.

Nyyssösen mukaan hyvä muistisääntönä on se, että mukaan kesälomalle tai miksei talven rantalomallekin tarvitaan muutama hyvä toppi, pukeutumispaita, monikäyttöiset housut, joista voi tarvittaessa vaikkapa rullata lahkeet shortsimittaan, pari hametta tai mekkoa, muutama somiste, joilla asuja voi virkistää ja tietenkin ranta-asu. 

 

Kesälomailijan apteekkisalkku:

- Särkylääkkeet, omat vahvuudet  aikuisille ja lapsille
- Laastarit
- Haavanpuhdistusaine
- Hiertymälaastarit ja –puikot
- Maitohappobakteerit
- Allergialääkkeet/antihistamiinit
- Närästys- tms. vatsalääkkeet
- Lääkehiili
- Kyypakkaus
- Käsidesi
- Aurinkovoide ja kortisonivoide
 

Omakanta

- Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla
- Omat sähköiset reseptit
- Reseptien uusinta
- Potilasohjeet
- www.omakanta.fi
- Ulkomaan matkalle lisätietoja
  www.kanta.fi/reseptit- mukaan ulkomaille tai kysymällä apteekista.

matkailu
kesäloma
pakkaaminen
kesälomailija

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva