Nuoremmaksi meikillä

5 vuotta
nuoremmaksi
meikkaamalla

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Pixabay
Meikillä saa korostettua parhaita puoliaan, mutta liian raskas ja tunkkainen meikki voi tuoda kasvoille lisävuosia. Keräsimme helppoja vinkkejä, joilla ilmeesi pysyy freesinä koko päivän ajan.

1 Vältä tummaa ja raskasta silmämeikkiä. Musta tekee meikistä painavan ja kovan näköisen. Kannattaa mieluummin suosia vaaleita ja heleitä sävyjä liikkuvalla luomella. Luomiväri korostaa raskaitakin luomia ja saa katseesta avaran sekä kutsuvan. Korosta myös kulmaluuta vaalealla sävyllä, se kohottaa ilmettä.

 

2 Älä laita ripsiväriä alaripsillesi, sillä se vanhentaa ilmettäsi ja korostaa silmien juonteita ja ryppyjä. Mutta mikäli haluat ehostaa myös alaripsesi, kannattaa suosia esimerkiksi ruskeaa ripsiväriä, jonka kanssa tehoste ei ole niin raju.

 

3 Muotoile kulmasi. Huolitellut kulmat kehystävät kasvoja ja kohottavat ilmettä. Oikean mallisien kulmakarvojen muodon löytäminen voi käydä työlääksi, tällöin kannattaa turvautua ammattilaisen apuun.

Kulmakarvojen värin tulisi yleensä olla saman sävyinen kuin tummimmat hiuksesi. Liian vaaleat kulmat näyttävät usein erityisen epäluonnollisilta, mutta liian tummat tekevät ilmeestä liian terävän. Yleensä kannattaa suosia sävyjä, jotka ovat lähellä kulmakarvojesi luonnollista sävyä.

Kulmia meikatessa kannatta pitää rutiini mahdollisimman yksinkertaisena. Mitä vähempi sen parempi, esimerkiksi yksi hyvä kulmatuote täyttöön ja kulmageeli on tarpeeksi.

4 Heleä ja kevyt meikkipohja. Liian paksu meikkivoidekerros tekee kasvoista tukalat ja korostaa ikäviä juonteita. Kannattaa suosia kevyitä nestemäisiä peitevoiteita, jotka tuovat kuulautta iholle. Muista myös suojautua auringolta, ja käyttää aurinkovoidetta meikkipohjan alla tai uv-suojalla varustettuja meikkivoiteita.

 

5 Poskipuna ja nykypäivänä kovassa huudossa olevat korostuspuuterit tuovat eloa, sekä nuorekasta hehkua kasvoille. Punassa kannattaa suosia luonnollisia sävyjä ilman kimalteita, mutta sivistynyttä helmiäisyyttä kannattaa ja saa suosia. Korostuspuutereissa kannattaa muistaa, että vähän on tarpeeksi. Liika hohto poskipäillä luo luonnottoman ulkonäön. Korostusta kannattaa suosia poskipäillä, kulmaluulla, nenänpäässä sekä amorinkaarella.

6 Rajaa yläluomet. Yläripsien tyveen tehty simppeli rajaus tekee ihmeitä katseelle. Se avaa silmiä ja pidentää ripsiä. Valitse arkeen pehmeä tai geelimäinen rajauskynä, joka on myös vedenkestävä. Tällöin meikki ei pääse leviämään ja näyttämään suttuiselta. Hieman näkyvämmän ja rajumman nestemäisen rajauksen voi jättää juhlatilaisuuksiin tai illanviettoihin, jolloin halutaan korostaa silmiä enemmän. Ripset kannattaa myös taivuttaa ylöspäin, jolloin ne lisäävät rajauksen tehoa ja katseestasi tulee vangitseva.

 

hyvinvointi
terveys
nuorennu
Meikki
meikkaus
silmämeikki
hyvä meikki
meikkipohja
poskipuna
highlighter
kulmameikki
ripsiväri
kauneus
vinkki
vinkit

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva