Näe entistä tarkemmin

Näe entistä
tarkemmin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Linssien tarkka hiominen vaikuttaa siihen, miten hyvin silmälaseilla näkee. Uusi teknologia mahdollistaa, että tekstitykset ja liikennemerkit näkyvät tarkemmin kuin koskaan aiemmin.

Näkökeskuksella silmälääkärin pakeille pääsee myös lauantaisin. Kuvassa silmälääkäri Tiina Karhu (kesk.) sekä optikot Mira Kolari ja Vesa Tirkkonen.

Jokaisen silmissä ovat sormenjälkien kaltaiset ainutlaatuiset biometriset mittaustiedot, joiden avulla määritellään, millaiset linssit silmälaseihin hiotaan. Silmän anatomia mitataan optikkoliikkeen skannerilla.

– Otimme tänä syksynä käyttöön saksalaisen Rodenstockin DNEye Scannerin, joka on markkinoiden tarkin mittauslaite. Se määrittää muutamassa minuutissa silmästä 7 000 biometrista mittaustietoa, taustoittaa optikko ja yrittäjä Vesa Tirkkonen Kuopion Näkökeskuksesta. 

Rodenstock on maailman harvoja silmälasilinssivalmistajia, joka pystyy siirtämään biometriset mittaustiedot linssiin. Tuloksena ovat yksilöllisimmät ja tarkimmat linssit kautta aikain. Laitteen mittausarvoja ovat muun muassa kammiokulma, kirkkausarvot, sarveiskalvon paksuus ja silmän pituus. Ennennäkemätöntä tekniikassa on myös se, että laite myös tarkastelee pupillin suuruutta valossa ja pimeässä sekä hyödyntää nämä tiedot linsseissä.

– Olemme ainoa tällä kylällä, jolla on näin tarkka laite. Silmälääkäri saa heti käyttöönsä tarkkoja tietoja, joita hän voi hyödyntää tutkimuksessa. Lisäksi saamme hiottua linsseihin tavalliseen verrattuna huomattavasti tarkemman lopputuloksen eli parempaa näköä, intoilee Tirkkonen. Uudet yksitehot saa itselleen vuorokaudessa ja monitehot viikossa, sillä linssit hiotaan Siilinjärvellä.

Täyden palvelun optikkoliike ja silmälääkärikeskus on perustettu vuonna 2000, ja se on paikallisten optikoidensa omistuksessa. Yrityksessä työskentelee 10 silmälääkäriä, kolme optikkoa sekä kehysasiantuntija. Liike tekee yhteistyötä Medilaserin kanssa, joten silmäleikkauksiin pääsee nopeasti. Yrityksen taustalla toimii Fenno Optiikka -ketju. 

Kuopion Näkökeskus
Maljalahdenkatu 35, Kuopio
Ajanvaraus 017 288 2200
www.kuopionnakokeskus.fi

Kuopion Näkökeskus
Silmälasit
kaukonäköisyys
likinäköisyys
hajataitto
kehykset
optikko
Rodenstock
linssit

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva