Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu on talven kestosuosikki

Teksti Digimag Toimitus Kuva Pixabay
Lumisen erämaiseman valloittaminen on monelle lomalaiselle ja harrastajalle talven kohokohta, ja alueella on runsaasti vaihtoehtoja kelkkailuun.
Kuopion hoidossa on 225 kilometriä maakunnallista moottorikelkkauraa

Kuopion alueen satojen kilometrien pituinen moottorikelkkareitistö mahdollistaa retket kaupunkialueelta moneen suuntaan. Kaupungin länsipuolella on noin 70 kilometrin mittainen lenkki Kuopio-Kaislastenlahti-Rytky-Korsujärvi-Pitkälahti-Kuopio. Kuopiosta on lisäksi yhteydet Siilinjärvelle, Nilsiään, Karttulaan, Suonenjoelle, Leppävirralle ja Vehmersalmelle. 

Aloittelijakin voi tutustua moottorikelkkailuun helposti vuokraamalla oman kelkan tai osallistumalla ohjatulle safarille. Moottorikelkan ajamiseen vaaditaan vähintään T-luokan ajokortti, ja lähtijölle annetaan lainaan kypärä ja tarvittavat ajovarusteet.

Tahkon vuokraamoissa on tarjolla pääasiallisesti uusia, ympäristöystävällisiä nelitahtikelkkoja. Kelkat kannattaa kuitenkin varata ajoissa, sillä erityisesti sesonkiaikoina Tahkon maisemat houkuttelevat kelkkailemaan kauempaakin. 

 Kelkan vuokraaminen on turvallista ensikertalaisellekin, sillä kelkkareitit on merkitty hyvin, ja vuokraaja saa aina neuvoja kelkan käytöstä ja keliolosuhteista ennen liikkeellelähtöä. Mukaan saa myös mukaan navigaattorin, ja kelkoissa on jäljityslaitteet.

ALUEELLA ON myös useita ohjelmapalveluyrityksiä, jotka järjestävät eri mittaisia moottorikelkkasafareita ryhmille. Yritysten palveluvalikoimassa on erilaisia paketteja parin tunnin safareista useamman päivän matkoihin yöpymisineen.

Safareillakaan ei siis tarvita aiempaa kelkkailukokemusta, sillä paketteihin sisältyy ajokoulutus lähtiessä, ja mukana on aina kokenut opas, joka näyttää reittiä ja auttaa pulmatilanteissa. 

TAHKOLLA ON ajettavana hyvin hoidettu, noin 600 kilometrin kelkkareitistö, joka ulottuu Kuopioon ja toisaalta Rautavaaran kautta jopa Pohjois-Suomeen asti. Pohjois-Savonkin alueella ajettavaa riittää 1 100 kilometrin verran, ja reittien varrella on useita levähdyspaikkoja taukojen pitämistä ja yöpymistä varten. Reitistö sisältää sekä vasta-alkajille sopivia vaihtoehtoja että haastavampia reittejä kokeneemmille kuljettajille. 

Yksi alueen suosituimmista ajoreiteistä on noin 25 kilometrin pituinen Tahko-kierros, joka kiertää Tahkon ympäri. 

Vuokraa moottori- kelkka Tahkolla

tahko safarit
0400 202 303
www.tahkosafarit.fi

Keskusvaraamo 
TAHKOcom
017 481 400
www.tahko.com

Ketunpolku 
Safarit & Seikkailut 
0400 604 404
www.ketunpolku.fi

tahko experience
0500 404 330
www.tahkoexperience.fi

tahko
Safarit
Moottorikelkkailu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva