Metsästysmatkailu Kuopiossa

TEKSTI Digimag/ilpo lommi

Kuopion seudulla ja Pohjois-Savossa pääsee metsästysmatkailemaa Luonto-, kalastus- ja metsästysmatkailun pitkän linjan kuopiolaisyrittäjä Jorma Vainikainen on yksi paikallisista yrittäjistä.
– Metsästysmatkoja tilataan meiltä Kuopioon ja lähialueelle vuosittain. Paikalliset matkat ovat murto-osa muualle, etenkin ulkomaille suuntautuvista metsästysmatkoista.

Toki pystymme järjestämään kotimaakuntaankin vaativia sekä monipuolisia suur- ja pienriistan jahteja kokeneiden ammattilaisten sekä hyvien metsästyskoirien avulla. Hyvän kumppanuusverkoston luominen on ollut vuosien työ. Ilman sitä ei metsästysmatkailun palveluista tulisi mitään. Metsästysmaita ja riistaa löytyy täältä kohtalaisesti mutta ei samassa mittakaavassa ja eksoottisuudessa kuin ulkomailta, kertoo Vainikainen.

Hänen mukaansa useimmiten metsästysmatkoja kysyvät Pohjois-Savoon yritykset, jotka haluavat tarjota vierailleen paikallisen, melko lyhytkestoisen metsästys- ja luontoelämyksen. 
– Räätälöimme jahdit yleensä ”avaimet käteen” periaatteella asiakkaiden toivomusten mukaisiksi. Monesti määrittävänä tekijänä on saalislajitoive kuten jänis, metsäkanalintu, sorsalintu, hirvi.

Kuopion riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jarmo Monosella ei ole liiemmälti tietoja saati suosituksia pohjoissavolaisista metsästysmatkojen järjestäjistä. Hänen mukaansa yksittäiset metsästysseurat ottavat jonkin verran koti- ja ulkomaisia vieraita pienemmän ja suuremmankin riistan kuten hirvieläinten jahtiin. Merkittäväksi yritys- ja liiketoiminnaksi tällainen toiminta ei ole hänen mukaansa vielä laajentunut.

Internetistä löytyy Kuopiosta ja lähialueilta kolme metsästysmatkailupalveluja markkinoivaa yritystä: linnustamiseen painottuva Willen jahdit Rautalammilta, Tervon Hiisiretket ja Rautaparta Oy Kuopion Riistavedeltä. Kaksi jälkimmäistä tarjoaa metsästysretkiä muun muassa jänisten, lintujen, pienpetojen ja majavien kimppuun.

 

Metsäsyts
kalastus
erämatkailu
eräjormailu
metsästysmatkailu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva