Matkailun

helmiä lähellä

Teksti Digimag/Sari Jalkanen Kuvat Studio Liisa/Eveliina Immonen

KUOPIO ON kesäkaupunki vailla vertaa. Suomen suurimpana mökkikuntana, meillä on täysi mahdollisuus vetää kotimaan matkailijoiden lisäksi kansainvälisiä vieraita saunoihin ja kesämökeille. Toimialana matkailun ennustetaan kasvavan jatkuvasti, kun globaalin elintason noustessa ihmiset liikkuvat entistä enemmän ympäri maailmaa. Tahkollakin odotetaan jo kuumeisesti, että kiinalaiset matkailijat löytävät suorat lennot alueellemme.  

Sijaintimme on erinomainen. Etelä-Suomesta katsottuna se on puolivälissä Lappiin nähden. Kaupunkimme ei nuku kesäisinkään, vaan tarjolla on mielenkiintoisia tapahtumia ja kulttuuria ympäri lähialuetta. Vuosi vuodelta suositut tapahtumamme kasvavat ja saavat uusia kävijöitä, ja useimmat heistä haluavat palata seuraavana vuonna uudelleen. Tänne on helppo tulla ja aikaa jää lomasta nauttimiseen. Tänne tullessa ei tarvitse matkustaa tuntitolkulla, vaan senkin ajan voi käyttää nautiskeluun. Lähimatkailu on kova juttu. 

MATKAILUKOHTEISTA HAETTAVAT kokemukset sisältävät tutustumista luontoon, eläimistöön, maaseutu- tai kaupunkimaisemiin, paikalliskulttuuriin, ihmisiin ja perinteisiin. Kuopion seutu onkin poikkeuksellinen alue, jossa yhdistyvät luonnon tarjoamat elämykset vapaa-ajan keskuksineen sekä vilkkaan kaupungin viihdykkeet. Matkailukeskuksen vahvuuksina on lisäksi perinteisesti pidetty iloisia ihmisiä ja upeaa luontoa. Tämä uniikki yhdistelmä lupaa tarjota huikeita elämyksiä. 

Keräsimme tähän tuhtiin kesänumeroon vinkkejä kesäkauden parhaasta tarjonnasta. Innostavien ideoiden ja vinkkien avulla toivomme mahtavan matkailualueemme avautuvan uudella tavalla. Lisää tietoa ja uusia ajankohtaisia tarinoita löytyy osoitteesta www.digimag.fi

 

Sari
Jalkanen
matkailu
kuopio
Kesä
lähimatkailu
pääkirjoitus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva