Luontaista

kauneutta

Teksti ja kuvat: Jere Lehtonen
Suomalainen ei mielellään rehvastele sillä, että käyttää rahaa ulkonäköönsä. Kauneushoitoja voi kuitenkin ajatella pienenä hemmotteluna itselleen.

Turun yliopiston Outi Sarpilan väitöstutkimus Kauneutta kaupan vuodelta 2013 kertoo, että suomalaiset haluavat näyttää huolitelluilta, mutta ulkonäköön kohdistuvaa rahankäyttöä halutaan vähätellä. Vaatteetkin ostetaan mielellään tarvesyihin vedoten.

Tilastokeskuksen yritysrekisterin mukaan vuonna 2010 kampaamo- ja kauneudenhoitopalvelujen yhteenlaskettu liikevaihto oli reilut 630 miljoonaa euroa. Tämä oli tuolloisesta suomalaisyritysten kokonais-liikevaihdosta 0,2 prosenttia.

Kosmetologi Raissa Tuovinen toivoisi, että ainakin kuopiolaiset käyttäisivät enemmän kauneudenhoitopalveluita.

- Miellyttävä katsoa, kun henkilö on hoidettu. Kun näyttää hyvältä, voi myös paremmin, Tuovinen sanoo.

- Itse pidän laadusta ja pyrin myös tarjoamaan laatuhoitoja. Hyviin hoitotuotteisiin kannattaa panostaa.

Luonnonmukaisuus ja laatu ovat olleet kantavia teemoja Tuoviselle hänen toimiessaan yrittäjänä hyvinvointi- ja kauneuskeskus Tyrni Naturassa. Liikkeen tuotteet noudattavat pitkälti tätä linjaa ja esimerkiksi kaikki meikit ovat täysluomua.

- Säilöntäaineethan imeytyvät ihon kautta. Olen huolissani niistä ja niiden vaikutuksista. Siksi olen tarkka siitä, mitä aineita käytän hoidoissa.

SOKEROINTI ALOITETAAN puhdistuksella, jolla iho saadaan rasvattomaksi.  Sitten iholle levitetään vastakarvaan vedestä, sitruunamehusta ja arabikumista koostuva ihonlämpöinen sokerointipallero. Sokeri nykäistään irti pienin, pehmein vetäisyin karvojen kasvusuunnan mukaisesti eli päinvastoin kuin vahausta tehtäessä.

Sokerointi ei siten katko karvoja ja on pitkälti kivuton. Koska sokeri tarttuu myös kuolleeseen pintasolukkoon, iho tuntuu jälkikäteen hyvin sileältä. Eläviin soluihin sokerointimassa ei tartu, joten menetelmä on hyvin turvallinen.

Sokerointi on suhteellisen hellä karvanpoistomenetelmä, joka aiheuttaa huomattavasti vähemmän turvotusta ja punoitusta kuin vahaus, mutta senkin jälkeen tulee välttää hikoilua, deodoranttia ja saunaa seuraavan 12 tunnin ajan ja aurinkoa seuraavan päivän.

- Miehetkin käyttävät karvanpoistohoitoja, Tuovinen kertoo.

Monien muiden hoitojen ohessa Tuovinen tarjoaa myös kestopigmentointihoitoa. Kestopigmentin laittaminen muistuttaa tatuointia siinä mielessä, että väriaine viedään ihon pintakerroksen alle. Toisin kuin tatuoinnissa, pigmenttiä ei kuitenkaan viedä alimpaan kerrokseen verinahalle.

Tämä tekee kestopigmentistä turvallisen ja väliaikaisen. Väriaine haihtuu ja haalenee 1-5 vuoden kuluessa, riippuen esimerkiksi altistuksesta ihoa haalistavalle auringonvalolle.

Kestopigmentoinnilla voidaan tehdä esimerkiksi kulmien, silmien ja huulten rajaukset, mikä säästää meikkaamiseen käytettävää aikaa ja varmistaa sen, että näyttää hyvältä vaikkapa urheillessa. Hoidossa pyritään koristamaan kohdealueita mahdollisimman luonnollisenoloisesti.

- Kauneushoitoihin voi aivan hyvin tulla ihan vain rentoutumaan, Tuovinen kiteyttää.

kosmetologi
kauneus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva