Luonnon-
mukaista kauneutta ja hyvinvointia

Teksti Digimag/Heta Jyrälä, Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Kehon hyvinvointiin kiinnitetään koko ajan enemmän huomiota. Luonnonkosmetiikka on oiva väylä vähentää elimistön ja ympäristön ylimääräistä kemikaalikuormaa.

Suomen suurin terveyskauppa täytti kesäkuussa 30 vuotta.

‒ Minulla oli aina haaveena päästä töihin luontaistuotekauppaan, kertoo Terveyskauppa Ekon yrittäjä Ulla Kuusamo taustoistaan. Hän on nuoresta saakka ollut kyseisten liikkeiden vakioasiakas, kunnes lopulta perusti oman yrityksensä. Terveyskauppa aloitti kolme vuosikymmentä sitten Kauppahallin pienestä putiikista.

Valikoimien laajentuessa yli aikaisempien tilojen, päätyi kauppa lopulta muuttamaan nykyisiin tiloihinsa Torinkulmalle. Toiminnan kasvaessa mukaan yrityksen toimintaan tuli myös Kuusamon puoliso Markku.

‒ Olemme hyvinvoinnin asiantuntija ja edelläkävijä. Ravinnon laatu sekä erilaiset kemikaalit vaikuttavat kehoomme monin tavoin, joten haluamme pystyä tarjoamaan luonnonmukaisempia vaihtoehtoja, Kuusamo kertoo.

Kuusamolle ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeä asia. Ravinnolla on suuri vaikutus kehon hyvinvointiin ja ruuansulatukseen, jonka vuoksi valikoimista löytyy runsaasti muun muassa luomutuotteita, vegaanisia tuotteita, vitamiineja, hivenaineita ja proteiineja sekä muita tuotteita elimistön hyvinvointiin. Kuusamo kertoo myös ulkoisten aineiden, kuten erilaisten kosmetiikkatuotteiden, vaikuttavan suoliston kuntoon.

‒ Tarvitsemme noin 40 erilaista ravintoainetta päivittäin, joten mikäli ruuansulatus ja suolisto eivät ole kunnossa, eivät ravintoaineet imeydy kunnolla. Myös ruoka-aineallergiat, suolistohiiva ja vatsan vähähappoisuus heikentävät ravintoaineiden saantia, mikä lisää yleistä huonovointisuutta. Ruokavalion maitohappobakteereja, entsyymejä, tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita sekä suoliston hyvinvoinnille tarkoitettuja lisäravinteita lisäämällä pääsee jo pitkälle, vinkkaa Kuusamo.

KUUSAMON KESÄVINKKI luonnonkosmetiikkatuotteiden käyttöön on aloittaa ihanilla luomusertifikoiduilla aurinko- tai vartalovoiteilla. Molemmat ovat kuluttajalle ja ympäristölle turvallinen vaihtoehto ilman haitallisia kemikaaleja. Luonnonmukainen kosmetiikka rasittaa ihmistä ja ympäristöä huomattavasti synteettisiä tuotteita vähemmän. Luomusertifikoituja tuotteita löytyy niin hiusten, ihon, hampaiden ja vartalon hyvinvointiin koko perheelle.

‒ Käyttämällä sertifioituja luonnonkosmetiikkaa asiakas tietää saavansa vastinetta rahoilleen. Sertifikaatit varmistavat, että riippumaton asiantuntija on tarkastanut tuotteiden ainesosat sekä alkuperän, Kuusamo neuvoo.

Myös Markku Kuusamo toimii hyvinvoinnin alalla tarjoten erilaisia terveystuotteita ja urheiluravinteita. Vuonna 1995 perustettu FinnMax on toiminut Leppävirralla koko ajan, jolloin Suomessa ei aluksi ollut juuri muita proteiinituotteiden valmistajia. Nykyisin yrityksen valikoimissa on erilaisia tuotteita reilut sata ja uusia kehitellään jatkuvasti. 

TERVEYSKAUPPA EKO
Haapaniemenkatu 28, Kuopio
Puh. 017 263 1249 / 050 408 7213
Ma-pe 9.30-18
La 9.30-15.30
www.terveyskauppaeko.fi

hyvinvointi
luonnonmukaisuus
kauneus
terveyskauppa
Kosmetiikka

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva