Luonnonenergiaa 

elimistölle

TEKSTI Noora Hyvönen KUVA nkzs
Luonnosta löytyy apu moniin vaivoihin. Kun elimistön omaa tasapainoa vahvistetaan luonnollisin keinoin, vältytään monien vieraiden aineiden kuormitukselta.

Luontaistuotteet koostuvat erilaisista rohdoksista ja homeopaattisista tuotteista. Jälkimmäisissä tuote sisältää pienen osan lääkeainetta suurimman osan koostuessa kuitenkin luonnonmukaisista aineista. Rohdokset puolestaan sisältävät esimerkiksi nokkosta tai koivua – siis aivan tavallisia luonnosta saatavia kasveja, joilla on jokin terveyttä edistävä merkitys. 

 - Esimerkiksi nokkosesta saa paljon rautaa. Ruokavaliolla on erittäin suuri merkitys elimistön hyvinvoinnin kannalta, ja siksi on huolehdittava, että saa kaikki tarvittavat proteiinit, vitamiinit, hivenaineet sekä rasvahapot. Luontaistuotteet ovat tässä hyvä lisä normaaliin, terveelliseen ruokavalioon, sanoo luontaistuoteasiantuntija Ulla Kuusamo.

LUONTAISTUOTTEITA HYÖDYNTÄMÄLLÄ voi pysyä terveempänä sekä välttyy luultavammin pitkiltä sairausjaksoilta. Niillä on siis terveyttä ylläpitävä ja elimistön luontaista immuniteettia sekä tasapainoa vahvistava merkitys. Vaikeissakin sairauksissa tukihoidolla on hyvä vaiktus paranemiseen.

 - Tukihoitona luontaistuotteista on apua moniin sairauksiin. Esimerkiksi syöpäpotilaalle on tärkeää pitää suoliston tasapaino kunnossa, ja siihen voidaan vaikuttaa oikeanlaisen ravinnon ja maitohappobakteerien avulla.

 - Vaihtoehtohoidoista löytyy kyllä apua esimerkiksi flunssaan. Auringonhattu-uute on ollut jo pitkään markkinoilla, ja sitä käytetään lääkkeenä, kun flunssa on jo päällä. Valkosipulipuristeet ovat hyviä ennaltaehkäisyssä.

Nykypäivän ongelmana on elimistön altistuminen jatkuvasti erilaisille myrkyille sekä lisä- ja nautintoaineille. Pieniinkin vaivoihin otetaan helposti avuksi lääkkeet. Myös antibiooteissa on siirryttävä jatkuvasti vahvempiin elimistön totuttua jo kevyisiin annoksiin. Siksi olisikin hyvä pärjätä mahdollisimman pitkään ilman lääkehoitoa, ja käyttää vaikkapa luonnonmukaisia menetelmiä niin kauan kuin mahdollista.

EPÄTERVEELLISET JA epäsäännölliset elämäntavat luovat pohjan monille nykyvaivoille. Kuusamon mukaan monien sairauksien syy on liian hapan elimistö. Asiaa voidaan kuitenkin korjata lisäämällä ruokavalioon kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Terveyteen vaikuttaa hyvin suuresti suoliston hyvinvointi.

 - Univaikeuksien syyt löytyvät usein suolistosta. Aivot ja suolistohan ovat yhteydessä toisiinsa, ja suoliston ollessa kunnossa myös hormonitasapaino ja uni paranevat. Suoliston bakteerikanta kannattaa siis pitää kunnossa. Maitohappobakteerit ovat tähän hyvä apu.

Ulla Kuusamo muistuttaa harvan syövän niin terveellisesti, ettei tarvitsisi vitamiinilisiä. Luusto puolestaan tarvitsee kalkkia, jota sitäkin monet saavat liian vähän. Paljon urheilevat eivät pysty edes syömään niin paljon, että ravinnosta saatava proteiini riittäisi lihaksille.

 - Vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi rasvahapot ovat todella tärkeitä, myös laihduttajille!
Luontaistuotteiden käyttäjien ikähaitari on laaja. Nykyisin myös nuoret käyttävät niitä monipuolisesti tukena omalle hyvinvoinnilleen.

 

luonnonenergia
elimistö

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva