Lounaasta puhtia loppupäivään

TEKSTI digimag/Heta Jyrälä KUVAT digimag/Jessika Narkaus
Lounashetki on päivän tärkein tauko. Silloin annetaan ajatuksien levätä työasioista ja kerätään virtaa iltapäivän puuhiin.
Katso kuvat: 

Lounaalla kannattaa syödä terveellinen ja ravitseva ruoka-annos. Kun annoksen koostaa oikein, mieli pysyy virkeänä koko iltapäivän. Ravintolalounas on usein terveellisempi vaihtoehto kuin omien eväiden tuominen. Tämä johtuu suositusten mukaisesti valmistetusta ruuasta ja siitä, että salaattipöydästä on helppo kerätä tuoreita kasviksia annosta täydentämään.

Italialainen lounaskahvila Caffe Momento on tervetullut uutuus Kuopion lounasmaailmaan. Arkisin tarjottava lounas on maukas ja täyttävä, muttei tipauta loppupäiväksi koomaan. Toinen ravintolan omistajista on italialainen ja kokki espanjalainen, joten yllätyksiä tai uusia makuja ei ruokalistalta puutu.

‒ Vastikään esimerkiksi maistoin herkullista venussimpukkapastaa ensimmäisen kerran, havainnollistaa kahvilaa pyörittävä Lotta Niemi menua.

KAHVILAN LOUNAS on kokonaisuus, joka sisältää lounasannoksen, salaattibuffetin sekä jälkiruokakahvin ja -jäätelön. Ruuaksi voi valita keitto- tai annoslounaan. Lounasajan jälkeen tarjotaan tilauksesta annospastoja ja -salaatteja sekä pizzapaloja.

‒ Teemme mahdollisimman paljon itse ja samalla vältämme ylimääräisiä esansseja ja säilöntäaineita. Tämän kanssa käsi kädessä kulkevat simppelit italialaiset autenttiset maut sekä välimerelliset ruuat, kertoo Niemi. 

Kirsikkana lounaan päällä on paikan päällä tehty italialainen jäätelö eli gelato. Se tehdään tuoreista marjoista ja hedelmistä, mikä tekee mausta aidon ja täyteläisen. 

Lounaalla jäätelön kaveriksi voi valita kahvin tai haudutetun teen. Lounaskahvilassa on monipuolinen valikoima helsinkiläisen paahtimon haudutettuja teelaatuja. Kuten muissakin tuotteissa, teejuomissakin korostuvat aidot maut.

KAHVILASSA ON huomioitu erikoisruokavaliot hyvin. Aina vähintään toinen lounasruuista on kasvisruokaa ja pyydettäessä pasta voidaan vaihtaa gluteenittomaan. Annoksia räätälöidään myös muiden toiveiden mukaisesti esimerkiksi juustottomiksi. 

‒ Kokoukset ja koulutukset voi järjestää näppärästi kahvilan kokoushuoneessa. Tilauksesta tehdään kokoustajille myös aamupalat, lounaat ja välipalat tässä vieressä, vinkkaa Niemi.

hyvinvointi
terveys
caffe momento
kuopio
lounas
ruoka
lounaskahvila
italialainen
kokous
Koulutus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva