Liikuntahankkeista inspiraatiota ja virtaa

Liikuntahankkeista inspiraatiota
ja virtaa

Teksti Digimag/Marjut Perälä Kuvat Kuopio-Tahko kuvapankki
Liikuntahankkeilla pyritään mahdollistamaan monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä palveluiden hyvä saavutettavuus. Hankkeet edistävät osaltaan ympärivuotista liikkumista ja tekevät kaupungista entistä elinvoimaisemman.

1 Kuntolaakso
Kuntolaakso on Niiralassa sijaitsevien uima- ja jäähallin sekä pysäköintipalvelujen kehittämishanke, joka toteutetaan vuosina 2018–2020. Uusi uimahalli rakennetaan nykyisen jäähallin yhteyteen. Hanke on tarpeellinen, sillä nykyinen uimahalli on tullut teknisen käyttöikänsä päähän. Jäähallille tehdään laajennus- ja peruskorjaus, jolloin sen niin käytettävyys kuin palvelukin paranee.

2 Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus
Savilahti on keskeinen kehittyvä alue, jossa yhdistyvät oppilaitokset, tutkimus, teknologia ja alueen asukkaat. Ainutlaatuiseen liikunta- ja tapahtumakeskukseen tulee puitteet 4 000 käyttäjälle. Savilahden alueella sijaitsevia vanhoja kallioalueita uusiokäytetään liikunta- ja tapahtumakeskuksen toteuttamisessa. Kaupunki koordinoi myös useita merkittäviä ulkoisen rahoituksen saaneita projekteja Savilahden alueen kehittämiseksi. 

3 Puijon urheilulaakso
Puijon urheilulaaksosta tavoitellaan vetovoimaista käyntikohdetta, jonka ihmiset tavoittavat ympärivuotisesti. Puijo rakentuu yhteistyössä alueella toimivien yhdistysten ja yritysten kanssa, ja pyrkimyksenä on luoda Puijosta aktiivinen tapahtumapaikka, jossa korostuvat luontoarvot, esteettisyys sekä aktiivinen harrastaminen. Tavoitteena on, että Puijon urheilulaakso valmistuu vuoteen 2022 mennessä.

4 Keskuskentän jalkapallostadion
Keskuskentän jalkapallostadionin uudistus on osa koko Kuopion Mölymäen alueen kehittämishanketta. Aktiivisesti käytettyä stadionia pyritään kehittämään edelleen UEFA:n sekä Suomen Palloliiton stadionmääräysten mukaisesti. Kuopion palloseuran tavoitteena on, että stadionille saataisiin 6 000 erillisistuimen katettu katsomo nykyisen lämmitettävän tekonurmen ympärille. Suomen Palloliitto on ehdottanut, että hankkeessa tarkasteltaisiin myös vähintään 8 000 katsojapaikan mahdollisuutta, joka mahdollistaisi miesten maaottelut. Stadionista on tavoitteena kehittää monipuolinen tapahtuma-areena.

5 Lippumäen liikuntakeskus
Lippumäen liikuntakeskuksen alueelle on suunnitteilla yksityinen kahden kaukalon jäähalli, jonka toteuttamisesta vastaa Tuplajäät Oy. Kaupunki hankkii jäähallin valmistuttua päiväaikaisia käyttövuoroja sekä huolto- ja pukuhuonetilaa. Jäähallihanke parantaa eteläisen Kuopion liikuntapaikkojen saavutettavuutta ja tarjontaa lapsiperheille. Lisäksi Lippumäen alueelle on rakenteilla iso ulkotekojäärata ja tekonurmikenttä katetaan ylipainehallilla. Nykyinen Lippumäen uima- ja jäähalli uudistetaan muuttamalla jäähalli sisäliikuntatilaksi parantamaan alueen sisäliikuntamahdollisuuksia.

6 Kuopion alue
Kuopion alueelta löytyy monipuolisesti erilaisia leikki- ja lähiliikuntapaikkoja, jotka tarjoavat viihtyisän liikuntaympäristön. Lähiliikuntapaikoilla kaikenikäiset kaupunkilaiset voivat pelata, leikkiä ja usealla paikalla talvisin luistella. Lähiliikunta-alueita kehitetään jatkuvasti. Myös ulkoilureittejä kehitetään ”läheltä liikkeelle” -periaatteella, jolloin reitit ja kaupunkiluonto ovat helposti kaikenikäisten asukkaiden saavutettavissa.

Kuopion kaupunki
Tulliportinkatu 31, KUOPIO 
Puh. 017 182 111
www.kuopio.fi
www.facebook.com/kuopionkaupunki/

terveys
hyvinvointi
kuopio
liikuntahankkeet
Lähiliikunta
Kuntolaakso
Savilahti
Keskuskenttä
puijo
Lippumäki

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva