Liikkuminen 
luo hyvinvointia

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Shutterstock
Virkeä, motivoitunut ja terve työntekijä on yrityksille kullanarvoinen asia.
Työpäivän aikana:
  1. Varaa etukäteen kalenterista tai päiväohjelmasta aikaa, jolloin keskityt vain yhteen tehtävään. Sulkemalla puhelimen ja sähköpostin saa tehtyä päivän polttavimmat asiat tehokkaasti.
  2. Muista pitää pieniä taukoja. Laita esimerkiksi kello hälyttämään 45 tai 60 minuutin välein, minkä jälkeen nouse ylös, kävele vähän tai piipahda ulkosalla.
  3. Kutsu työkaverit kävelypalaveriin. Harvoin tarvitsee oikeasti istua paikallaan koneen ääressä. Silloin kun on saumaa, niin palaverit kannattaa siirtää ulos, jolloin ajatukset ja ideat lentävät paremmin.
  4. Varaa välipalaa työpaikalle mukaan. Näin verensokeri pysyy tasaisena ja työvire tuottavana.

Vinkit antoi hyvinvoinnin asiantuntija Hannu Airila Liike-Energia Oy:stä.

Hyvinvoiva työntekijä on yrityksen kulmakivi. Työ on muuttunut sekä ajankäytöllisesti että henkisesti yhä vaativammaksi ja kiireisemmäksi. Vaikka kiire voi siivittää välillä huipputuloksiin, hallitsematon stressi voi jäädä päälle ja johtaa ylikuormittumiseen. 

Kuormittavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi kiireen lisäksi ohjauksen puute, liian tiukat säännöt, johdon etäisyys ja huono tiedonkulku, tietotulva, kilpailutilanne, ristiriidat, työn epävarmuus ja hallitsemattomat muutokset sekä kohtuuttomat odotukset ja vaatimukset. Uupumusta voivat myös aiheuttaa työn ulkopuoliset tekijät, kuten taloudelliset vaikeudet, ihmissuhdeongelmat tai huono fyysinen kunto.

Vastuullinen yritys kiinnittää huomiota työntekijöidensä hyvinvointiin. Terveelliset elämäntavat ja säännöllinen liikunta tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sitä kautta auttavat myös työssä jaksamisessa. Yritykset järjestävätkin nykyään erilaisia liikunta-aktiviteetteja työntekijöilleen.

TYÖN VASTAPAINOKSI täytyykin olla riittävästi aikaa liikunnalle, harrastuksille ja läheisille ja levolle. Työ on vain yksi osa elämää, joten siitä tulee osata irrottautua henkisesti työpäivän jälkeen ja välillä sen lomassakin. 

Päivän istumisen jälkeen kehoa kannattaa kuormittaa vapaa-ajalla, jolloin ranka pysyy kunnossa. Yritys voi kannustaa työntekijöitään liikkumaan esimerkiksi kustantamalla puolet kuntosalin jäsenyydestä. Tukemalla taloudellisesti liikkumista yritys tekee kuntoilun aloittamisesta helpompaa ja osoittaa olevansa kiinnostunut työntekijöidensä hyvinvoinnista.

Liikkumisesta innostuminen yleensä vaikuttaa myös suoraan unenlaatuun ja syömiseen. Terveellisesti syöminen ja riittävä uni pitävät ihmisen terveempänä myös muuten, mikä puolestaan vähentää sairauspoissaoloja. Kun ”pyhä kolminaisuus” toimii, se heijastuu myös työelämään ja arjessa jaksamiseen. 

työhyvinvointi
liikunta
istumatyö
kävelypalaveri
välipala
vapaa-aika

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva