Lemmikki
arvostaa kokonaisvaltaista
huolenpitoa

Teksti Omaeläinklinikka Kuva Shutterstock
PetWellness-ajattelu on paketti, joka tähtää lemmikin kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Sinulle se näkyy lemmikin huolenpitoon liittyvien asioiden yksinkertaistamisena. Olet lämpimästi tervetullut Omaeläinklinikalle lemmikkisi kanssa myös silloin, kun teillä ei ole sairautta huolenanne, eli vain lemmikin hyvinvoinnin vuoksi. Tavoitteenamme on ohjata eläinystäväsi hyvinvoinnin polulle ja hoitaa sitä sen koko elämänkaaren ajan.

Omaeläinklinikka on uusi, kotimainen pieneläinten lääkäriasema-, hyvinvointipalvelu- ja myymäläketju, joka ajattelee asiat uudella tavalla ja haluaa huolehtia sekä lemmikeistä että asiakkaistaan viisaasti, taidokkaasti, ymmärtäväisesti ja myötäelävästi. Tavoitteenamme on elämäänsä ja oloonsa tyytyväinen lemmikki. 

Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapian tavoitteena on sekä terveiden että sairaiden koirien liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen ja edistäminen. Eläinfysioterapialla voidaan helpottaa kiputiloja, palauttaa ja ylläpitää liikelaajuuksia ja koiran liikkumista sekä parantaa koiran yleistä toimintakykyä.

Fysioterapia alkaa aina koiran tutkimisella. Siinä kartoitetaan koiran liikkeitä eri askellajeissa, vartalon symmetriaa ja painon jakautumista raajoille. Eläimen kehon lihaksiston elastisuus, kunto sekä nivelten liikkuvuus tutkitaan. Lisäksi tarkistetaan esimerkiksi koiran tasapaino, koordinaatio, tuntoaisti ja niin edelleen, riippuen koiran diagnoosista. Tämän jälkeen mietitään sopivat hoitomuodot ja tehdään kuntoutusohjelma ja asetetaan yksilölliset fysioterapiatavoitteet.

Fysioterapeutti laatii yksilöllisen harjoitusohjelman koiran tarpeen mukaan, jota seurataan ja päivitetään tietyn väliajoin.

Fysioterapeuttista hoitoa vesijuoksumatolla

Vesijuoksumatto on kätevä apu fysioterapeuttisessa hoidossa – etenkin tuki- ja liikuntaelimistön leikkauksista toipuvilla potilailla sekä ylipainosta ja/tai nivelsairauksista kärsivillä koirilla. Vesiterapiaa voidaan käyttää myös kehittämään terveen koiran lihaskuntoa.

Juoksumaton nopeutta ja kaltevuutta sekä vedenpinnan korkeutta säätelemällä saadaan kullekin koiralle yksilöllinen harjoitus. Altaan vesi on puhdasta, ja se desinfioidaan säännöllisesti. Vesi pidetään noin 27–28 asteen lämpöisenä.

Jokainen harjoitus aloitetaan rauhallisella kävelyllä, ja harjoitusohjelma tehdään fysioterapeutin ja/tai eläinlääkärin ohjeistuksella. Mikäli vesijuoksumattoa käytetään terveen koiran kunnon kohottamiseen, pieneläinhoitajamme antavat opastuksen altaan käyttöön. Arat koirat totuttelevat juoksumattoon ja matolla liikkumiseen ensin ilman vettä.

 Ravintoklinikka käynnistynyt

Omaeläinklinikka tarjoaa asiakkailleen Ravintoklinikan, jota vetää Johanna Anturaniemi. Hän on vuonna 2010 valmistunut maatalous- ja metsätieteiden maisteri, pääaineenaan kotieläinjalostus. Pro gradu -työnsä Anturaniemi teki eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa rasvahappojen vaikutuksesta koirien nivelrikkokipuun.

Valmistumisensa jälkeen hän jäi tutkimushoitajan töihin Eläinsairaalalle, ensin toiseen nivelrikkotutkimukseen ja myöhemmin tutkimukseen ravintolisän vaikutuksista koirien kroonisiin virtsatieinfektioihin. Parhaillaan Anturaniemi opiskelee myös eläinlääkäriksi.

– Suunnittelen yksilöllisiä ruokavalioita koirille ja kissoille. Asiakkaitani ovat yleisimmin eläimet, jotka tarvitsevat jonkin sairauden vuoksi ruokavalion muutosta ja tarkkaa suunnittelua. Tällaisia ovat muun muassa haima- ja virtsakivipotilaat, allergikot tai suolisto- ja mahavaivoista kärsivät eläimet. Myös ylipainoisille eläimille voidaan tehdä tarkka painonpudotusohjelma. Täysin terveetkin lemmikit ovat tervetulleita, jos omistaja kokee tarvitsevansa tukea aikuisen, pennun tai vanhan eläimen ruokavalion suunnittelussa, kertoo Anturaniemi.

Omaeläinklinikka Oy
Ajanvaraus 09 8567 6649
www.omaeläinklinikka.fi

 

Eläimet
kuopio
koti
lemmikit

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva