Lemmenlomalta päivetystä
parisuhteen kalpeuteen

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuva: Debbie Waumsley
Suurin osa suomalaisista uskoo romanttisen loman antavan kipinää parisuhteelle. Kahdenkeskinen aika rauhallisessa matkakohteessa koetaan tärkeäksi. Monipuoliset hotellipalvelut vapahtavat kuhertelijat arjen toimista.

Helmikuussa 2015 tehty kysely kertoo, että matkustelua pidetään tärkeänä osana parisuhdetta. Tätä mieltä on lähes yhdeksänkymmentä prosenttia yli 8600 vastaajasta. Yli 6000 naiselta ja 2600 mieheltä saatujen vastausten perusteella romanttisten lomien toivotaan antavan kipinää parisuhteeseen, eikä sukupuolten välillä ole tässä oleellisia eroja. Melkein jokainen parisuhteessa oleva pitäisi yllätyslomasta enemmän kuin merkki- tai ystävänpäivälahjasta.

Maailman ääriin ei tarvitse aina lähteä, sillä tutkimuksen mukaan romanttisin rantalomakohde löytyy Kreikan pieniltä saarilta. Tutkimuksen mukaan yli puolet vastaajista pitääkin rantalomaa parhaimpana romanttisen loman muotona. Kaupunkilomalle, joista mieluisin kohde on Venetsia, lähtisi joka neljäs ja viidesosa suuntaisi Karibian tai Välimeren risteilylle.

FAKTA: TOP 5

Top 5 romanttisimmat rantalomakohteet:

1. Kreikan pikkusaaret

2. Malediivit

3. Kreeta

4. Mauritius

5. Thaimaa

Top 5 romanttisimmat kaupunkikohteet:

1. Venetsia

2. Rooma

3. Pariisi

4. Barcelona

5. Nizza

RAHAAKIN ROMANTTISLUONTEISEEN reissuun ollaan valmiita käyttämään, joskin summat vaihtelevat melkoisesti.  Viidensadan ja tuhannen euron väliin lomalaista kohden olisi valmis sijoittamaan puolet vastaajista. Neljäsosa panostaisi 1500€ ja sen yli joka kymmenes. Yksi kymmenestä vastaajasta satsaisi alle 500€.

Jopa yhdeksänkymmentä sadasta vastaajasta pitää tasokasta hotellia erittäin tärkeänä romanttisella lomalla. Odotukset kohdistuvat laadukkaaseen kylpylään ja monipuoliseen ravintola- ja baaritarjontaan. 63 prosentin vahva tahto olisi majoittua pelkästään aikuisille tarkoitettuun hotelliin. Selkeän enemmistön mielestä matkakohteen harrastusmahdollisuuksilla ei jostain syystä ole kovin suurta merkitystä romanttisella lomalla. Myöhäisen aamiaisen vastaajat nauttivat mielellään sängyssä.

Puolet vastaajista on sitä mieltä, että romanttisinta lomalla on tietenkin kahdenkeskinen aika kumppanin kanssa. Seuraaviksi tulevat upeat auringonlaskut, patikointi ja viipyväkatseiset kynttiläillalliset. Kaupungista romanttisen tekevät viehättävät kävelykadut, pittoreskit aukiot, vanhan kaupungin kujat sekä hyvät ravintolat ja viihtyisät baarit. Rannan läheisyyttä arvostetaan myös kaupunkilomalla ja bulevardeilla kävelläänkin käsi kädessä, vaikka arkena niin ei tehtäisikään.

lomamatka
matkailu
romantiikka
parisuhde

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva