Leikkipuistot esittelyssä

Leikkipuistot

esittelyssä

Teksti: Arkisto / Laura Kotilainen Kuvat: Arkistokuvat / Jonna Kaasalainen, HopLop Kuopio, SuperCorner Pitkälahti
Lähiliikuntapaikassa voi viettää mukavan päivän.

PEIKKOMETSÄN LÄHILIIKUNTA-ALUE

Peikkometsän lähiliikunta-alue on oivallinen lomapäivän retkikohde. Alue on suuri ja rajautuu pieniin metsäalueisiin. Tarjolla on köysirata ja mahdollisuus pelata frisbeegolfia. Ratsastettavien eläinhahmojen lisäksi löytyy muun muassa juoksupyörä, pomppuverkko ja rengaskiikkulauta. Ympäröivä metsä, polut ja suuret kivet ovat myös hyviä seikkailupaikkoja.

Rautaniementie 73

HAPELÄHTEEN LÄHILIIKUNTA-ALUE

Hapelähteen lähiliikunta-alue on iso ja monipuolisesti varusteltu puisto, jonka reunalla kulkee pieni joki. Idylliset sillat, joessa uiskentelevat sorsat luovat viihtyisää ja hallittua miljöötä. Leikkipuiston vieressä ovat pelikentät ja puistonpenkit. Alueen reunalla on jäätelökioski ja myös wc:t löytyvät.

Vanhemmat voivat istuskella kiikkujen lisäksi hiekkalaatikon reunalla tai leikkikentän keskellä katetussa huvimajassa. Pelikentillä voi pallotella ja nurmialueet ovat kuin tehty frisbeen heittelyyn tai piknikille.

Hapelähteenkatu 1

MATKUSTAJASATAMAN LEIKKIPAIKKA

Leikkipaikka sijaitsee Ravintola Wanhan Sataman takana kauniissa satamamiljöössä veden äärellä, mutta turvavälin päässä. Leikkipaikalla on yksi suurempi kiipeilypaikka, laiva, josta voi mm. laskea liukumäkeä, tasapainoilla ja leikkiä laivaa. Myös kiikut ja eväiden syöntiin sopiva pöytä löytyy. Leikkipaikka on ihanteellinen pysähdyspaikka vaikkapa silloin, kun odottaa sisävesilaivaa. WC:tä ei ole, mutta jäätelökioski ja Satamatorin antimet ovat aivan kulman takana.

Matkustajasatama

BRAHEN PUISTO

Pari vuotta sitten remontoitu Brahen puisto sijaitsee upeassa maisemassa aivan Väinölänniemen kupeessa Kuopionlahdella. Puistoon on helppo tulla monestakin suunnasta. Se rajautuu toiselta suunnalta veteen, toiselta kaupungin rakennuksiin. Viheralueelle voi tulla auringon ottoon, piknikille, lueskelemaan ja viettämään aikaa. WC puuttuu, mutta jäätelökioski on aivan vieressä.

Leikkipaikalta löytyvät mm. labyrintti, kiipeilytelineitä, heiluva maastoauto, keinut, hiekkalaatikko ja Parkour-rata.

Brahenkatu 5

LIPPUMÄEN LÄHILIIKUNTA-ALUE

Lippumäen lähiliikunta-alue on erittäin suosittu vapaa-ajanviettopaikka. Leikkipaikan ympärillä avautuvat beach volley- ja koripallokentät. Alueella on jäätelökioski, keinuja, kiipeilytelineitä ja useita erilaisia kuntoilulaitteita. Viereisen jalkapalloilulle pyhitetyn pelikentän päädyssä sijaitsee erillinen skeittialue.

Rauhalahdentie 66

HOP LOP KUOPIO

HopLop on koko perheen liikuntaseikkailupuisto, joka on täynnä seikkailulabyrintteja, kiipeilypaikkoja, trampoliineja ja liukumäkiä. Asiakkaita palvelee myös kahvilaravintola.

Hoplopin kantavana ideana on saada jokainen lapsi löytämään kiinnostukseensa ja kehitysvaiheeseensa sopivaa tekemistä. Motorinen varmuus, koordinaatio ja muut taidot kehittyvät parhaiten omilla ehdoilla leikkien.

- Avasimme vuonna 2008 ja tätä oli kovasti odotettu, kertoo Lasten Hupi Oy:n toimitusjohtaja Ella Mauranen.

- Myös aikuisille sopivat aktiviteetit ovat saaneet kiitosta.

Lapsia valvomaan tulevat aikuiset pääsevät sisään ilmaiseksi ja heille on tarjolla oleskelutilat, missä huilata leikin jälkeen tai sen aikana.

 

Kartanonkatu 4a, 70700

Kuopio, Avoinna joka

päivä 10.00 - 20.00

SUPERCORNER PITKÄLAHTI

Supercorner on koko perheen sisäaktiviteettipuisto, joka pitää sisällään kolme eri teemoilla toteutettua aluetta. ABC liikennemyymälän palvelut ovat asiakkaiden käytettävissä.

- Vapun aattona avattu puisto on saanut innostuneen vastaanoton, iloitsee liikennemyymäläpäällikkö Hanni Isotalo.

Kiipeilykaupungissa lapset ja aikuisetkin pääsevät kiipeämään ja liikkumaan eri tavoin ja erilaisia reittejä pitkin telineiden määräämillä tavoilla. Kaupungin keskeltä löytyy leikkihevosia ja lapsen motorista kehitystä tukevia bObles-tuotteita.

 - Lapsi toimii itse itsensä moottorina, kuvailee Isotalo.

FreestyleCornerissa voi skeitata, scootata, hyppiä ja boulderoida ja GameCornerissa torjutaan  interaktiivisia kiekkoja KalPan maalivahtina.

 

Vitostie 1771, 70800 KUOPIO

Avoinna joka päivä 10.00 - 20.00

LEHTONIEMEN PÄIVÄKODIN LEIKKIPAIKKA

Lehtoniemen päiväkodin piha Saaristokaupungissa on kaikkien käytössä silloin, kun päiväkoti on kiinni. Suurella pihalla voi palloilla ja laskea liukumäkeä. Kiipeilytelineen katolla sojottaa värikkäitä mäkihyppysuksia. Pihan toisella laidalla on pienehkö metsäalue, jossa voi olla vaikka piilosilla. Kun erilaisia telineitä ei ole kovin montaa, on leikkipaikassa muita mielikuvitusta ja omatoimisuutta ruokkivia pienempiä elementtejä.

Lehtoniementie 107

VALKEISENLAMMEN LEIKKIPAIKKA

Valkeisenlammenpuistosta voi nauttia lampea kiertäen. Varsinainen lasten leikkipaikka on Niiralan koulun päässä. Lammen toiselta puolelta löytyy lähiliikuntapaikka ja yleisö-WC. Lammen ympäristöön on panostettu toden teolla ja upeista istutuksista ja lenkkeilyreitistä voivat nauttia kaikki alueella liikkuvat. Leikkipuistosta löytyvät mm. intiaanikylä, vieterikeinut, kiipeilytelineitä ja liukumäkiä. Pienenä maamerkkinä tunnetaan jo pitkään puistossa viihdyttänyt pyörivä pelle.

Valkeisenkatu 7

NIIRALAN LIIKENNEPUISTO

Valkeisenlammen vieressä sijaitseva liikennesääntöjen tahdittama minimaailma viehättää monen ikäisiä polkuautoilijoita.

- Liikennepuisto on tavattoman suosittu. Polkuautot ovat käytettävissä alkukesästä koulujen alkamiseen asti. Liikennepuisto on muihin leikkipaikkoihin nähden hiukan erilainen, ja vetää puoleensa, pohtii Kuopion kaupungin ulkoilu- ja virkistysyksikön palvelupäällikkö Hannu Pöllä.

Ajaessa on käytettävä kypärää ja lapset ovat liikennepuistossa vanhempien vastuulla. Liikennepuisto on maksuton.

Huuhankatu 2

leikkipuisto
lapset
liikunta

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva