Lasten oma Tahko

Lasten oma Tahko

TEKSTI DIGIMAG KUVAT KUOPIO-TAHKO
Tahkolla ei käy aika pitkäksi suvena. Kokosimme muutamia menovinkkejä lapsille ja lapsenmielisille seurueille.

1. Aktiviteettipuisto
Tahko Span kupeessa sijaitseva puisto tarjoaa tekemistä lapsille, nuorille ja aikuisille. Puiston ydin koostuu peli- ja leikkikenttäalueesta, jossa on muun muassa vaijeriliuku, parkour-alue, katusählykenttä ja kuntoilulaitteita.

2. Kotieläinpiha
Tahko Farmilla vierailija pääsee kotieläinpihalla omatoimikierroksella ruokkimaan eläimiä vastaanotosta saatavien ohjeiden mukaan. Aamu Farmilla -ohjelmassa mennään yhdessä eläintenhoitajan kanssa hoitamaan Farmin eläimiä, kuten alpakoita, mikro- ja villapossuja, kanoja, ankkoja, lampaita, vuohia, pupuja, poneja, hevosia ja lehmiä. Farmilta voit vuokrata soutuveneen, sähköperämoottorin, onkivälineet, polkupyöriä ja traktorimönkijän.

3. Issikkavaellus
Aktiviteettikeskus Tahko Farmi järjestävää ratsastusretkiä kaikille taitotasoille ja koko perheelle. Issikkatalleissa hirnuvat toinen toistaan ihanammat ponit ja hevoset. Perheen pienimmille on tarjolla talutusratsastusta.

4. Aholansaari
Aholansaaren leiri- ja lomakeskus on yksi Tahkon tunnetuimmista retkeilykohteista. Kesäisin se on noin kymmenen minuutin lautta- tai venematkan päässä Tahkosta. Saaressa voi tutustua ”Ukko-Paavon” vanhaan savupirttiin ja museoon. Saareen kuljetaan kahdella laivalla, Toivolla ja Kleofaksella. 

5. Retkeily
Tuttuja ja hyväksi havaittuja ajanvietteitä Tahkolla ovat monenlaiset luontoaktiviteetit, kuten kalastus ja melonta. Maastosta ja rannoilta löytyy monia merkittyjä lapsiperheille sopivia retkeilyreittejä ja nuotiopaikkoja. Ohjelmapalveluyritykset järjestävät ohjattuja luontoretkiä lapsille. Tahko Outdoorsin Mammutin jalanjäljillä -seikkailuretki on yksi suosituimmista. Jännittävä kokemus on myös maisemahissin kyyti huipulle.

6. Uimaranta
Hyviä hiekkapohjaisia uimarantoja on Tahkolla ja Nilsiässä useita. Suosituimpia ovat Tahkonlahden matala ranta aivan Tahkon ytimessä sekä hieman kauempana sijaitseva Sieraniemen ranta. 

7. Kylpylä
Kylpylähotelli Tahko Spa on avoinna koko kesäkauden ajan. Allasalueella on neliratainen 25 metriä pitkä uima-allas, kuntoutus- ja viihdeallas, poreallas, lasten allas, vesiliukumäki, virkistävät ulkoaltaat ja Wibit-vesiseikkailurata, jossa voi kiipeillä, liukua ja vaikkapa kisailla kavereiden kanssa.

8. Teatteri
Uuden Tahko Spa Arenan Tahko Kids -kesäteatterin huikean suosittu lastenteatteriesitys Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä tarjoaa teatterielämyksen koko perheelle. Esitykset ovat aikavälillä 4.-20.7.2016. Illuusioteatteri Taikavuoren "Tuhat ja yksi ihmettä" -esitykset jatkuvat kesäkuun alusta elokuulle saakka. 

9. Frisbee-golf
Tahko Span aktiviteettipuiston kahdeksan hehtaarin alueella on myös 9-väyläinen ja aloittelijaystävällinen frisbeegolfrata, joka on käyttäjälle täysin ilmainen. Radan kiertäminen kestää noin tunnin. Kiekkopaketteja on myynnissä Tahko Span kaupassa ja Skimacissa. 

10. Sisäpelit
Tahko Span Monitoimiareenalla pääsee varauksesta pelaamaan salibandya, lentopalloa, koripalloa, pöytätennistä ja sulkapalloa. Kylpylän yhteydessä on myös kuusiratainen keilahallikokonaisuus, jossa voi pitää hauskaa sekä perinteisen keilailun, että hohtokeilailun hengessä.

tahko
kuopio
lapsille
tekemistä
mitä
tehdä
Tahkolla

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva