KYSin sähköinen asiointi helpottuu

KYSin sähköinen asiointi helpottuu

Kaupallinen yhteistyö, Teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Digimag/Mirka Happonen
Ajanvaraukset ja sähköiset terveystiedot kulkevat jatkossa helposti mukana kaikkialle.

Jatkossa esimerkiksi negatiivisen koronatestituloksen voi saada Kuopion yliopistollisesta sairaalasta (KYS) tekstiviestillä. Tekstiviestivastauksen voi saada täysi-ikäinen henkilö, joka on antanut suostumuksen sähköiseen asiointiin OmaKYS-palvelussa tai näytteenoton ajanvarauksella puhelimitse. Positiivisesta vastauksesta eli todetusta koronatartunnasta ilmoitetaan soittamalla. KYS ilmoittaa vastaukset kansalaisille niistä koronatesteistä, jotka on otettu KYSin testauspisteessä.

– Palveluun kannattaa käydä kirjautumassa sekä antamassa suostumus jo ennakkoon, vaikka vielä tarvetta ei olisikaan, kertoo naisten poliklinikan osastonhoitaja Jenni Naarala. Hän on ollut aktiivisesti mukana palvelun kehitystyössä. Sähköistä järjestelmää on kehitetty nyt parin vuoden ajan, ja ensimmäiset pilotoinnit tehtiin juuri naisten poliklinikalla. 

– Saimme pilotoinnista hirveästi hyvää palautetta sekä kehitysehdotuksia. Niiden pohjalta palvelun käyttöliittymästä tehtiin entistä selkeämpi. Käyttäjäkokemukset ovat edelleen tärkeitä, jotta palvelu pysyy helppokäyttöisenä ja kansankielisenä, kuvailee Naarala. 

PILOTOINNIN JÄLKEEN palvelu avattiin tänä kesänä kaikille pohjoissavolaisille. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana palveluun rekisteröityi noin 
4 500 kävijää, mikä ilahduttaa kehitystiimiä. Palvelua voi käyttää kätevästi niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin.

– Palvelua voivat käyttää kaikki täysi-ikäiset pohjoissavolaiset. Toisen henkilön puolesta asioimista kehitetään koko ajan, kertoo kehittämispäällikkö Pasi Kuosmanen.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla henkilö rekisteröityy palvelun käyttäjäksi sekä tarkistaa omat yhteystietonsa. Palvelussa voi muokata itse puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta, mutta muut henkilötiedot tulevat suoraan Väestörekisterikeskuksen kautta.

Palvelun kautta kansalainen näkee tulevat sekä enintään puoli vuotta vanhat ajanvaraustiedot KYSille. Samalla kirjautumisella pääsee käyttämään myös Omakanta-, Omavointi- ja Terveyskylä-palveluita. Palvelu toimii tällä hetkellä suomeksi, mutta myöhemmin se laajentuu myös ruotsin ja englannin kieleen. 

– Tulevaisuudessa sähköisen portaalin kautta voi varata myös joitakin vastaanottoaikoja sekä viestiä hoitavan yksikön kanssa. Ensimmäinen askel on, että palvelun kautta varatun ajan voisi peruuttaa, visioi Kuosmanen.

OMAKYS PÄHKINÄNKUORESSA

Palvelussa voi

  • tarkastella KYSin tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietoja
  • täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä, kuten ennakkotietolomakkeen
  • antaa biopankkisuostumuksen sekä
  • siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti. 

 

OmaKYS-palvelu
Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS)
Puh. 017 173 311
www.omakys.fi
www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/sahkoinen-asiointi

OmaKYS
kys
pohjois-savo
terveys
hyvinvointi

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva