Kylpylänautintoja lähiympäristössä

TEKSTI DIGIMAG/sirpa korhonen KUVAT kylpyläpaikat, pixabay
Kuopiossa ja sen lähistöllä on useita kylpylöitä, joissa sekä paikallinen että matkailija voi kokea rentouttavan kylpylänautinnon. Kokosimme kohteiden tiedot kylpyläesittelyihin, joista jokainen voi valita suosikkinsa, tai testata vuorotellen kaikki kohteet.

RAUHALAHTI

Kylpylähotelli Rauhalahti tarjoaa kävijälleen monipuolisen kattauksen vesialtaita ja kylpylähoitoja. Erilaisia altaita löytyy 10, mukaan lukien lämminvesi-, kuntouinti-, kuuma- ja kylmävesiallas sekä lastenallas. Vauhtia kaipaavalle paikalla on vesiliukumäki. Kylpylähoitoja löytyy jokaiseen makuun, Gold mask – kasvohoidoista yrttihierontaan. Tiistai-iltaisin Rauhalahden Jätkänkämpän perinneilloissa pääsee nauttimaan haitarimusiikista ja savusaunan lempeistä löylyistä. Rauhalahdesta löytyy myös keilahalli.

Katiskaniementie 8, Kuopio
Kuopion keskustasta noin 5 km
www.rauhalahti.fi

 

TAHKO SPA

Tahko Spasta löytyvät 25 metriä pitkä neliratainen 
uima-allas, kuntoutus- ja viihdeallas, poreallas ja lastenallas sekä vesiliukumäki. Lisäksi kylpylästä löytyy ulkoallas ja lasten suosikki Wibit-seikkailurata. Tahko Span kylpylän yhteydessä on keilahalli sekä neljä hoitotilaa, joissa voi nauttia monipuolisista hieronta- ja kauneudenhoitopalveluista. Valikoimasta löytyy muun muassa lämmin suklaahieronta ja Odottavan Äidin hemmottelukokonaisuus, joka poistaa turvotusta ja rentouttaa. Hoito sopii toki muillekin kuin odottaville äideille.

Keitaankatu 1, Nilsiä
Välimatka Kuopiosta: 66 km
www.tahkospa.fi

 

KUNNONPAIKKA

Kuopion pohjoispuolella sijaitsevan Kunnonpaikan kylpylässä on seitsemän erityyppistä allasta aina 11-asteisesta kylmäaltaasta lämpimään 32-asteiseen porealtaaseen. Altaiden joukosta löytyy myös kuntouintiallas, hoitoallas sekä kävelyallas. Viihdeallas on varustettu hierovilla vesisuihkuilla sekä vesiliukumäellä. Harmonia Spa on suunniteltu Stress free area® -konseptin mukaan, ja se on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Rannan savusaunasta pääsee nauttimaan maanantai-iltaisin. 

Jokiharjuntie 3, Vuorela
Välimatka Kuopiosta: 10 km
www.kunnonpaikka.com

 

PERUNKA

Avaruusteemaisessa kylpylässä riemuitaan perheen, työkavereiden tai ystävien voimin. Kylpylässä on yhteensä kymmenen erilaista allasta, kuten lastenallas ja hemmotteluallas. Altailla voi nauttia allasbaarin antimista. Erikoisemmassa jokialtaassa uidaan ympyrä, ja siinä on välillä voimakkaampia virtauksia. 14 metrin korkeudesta lähtevä 130 metriä pitkä vesiliukumäki tarjoaa vauhdin hurmaa. Day Spa Nautilus tarjoaa monipuolisia hemmotteluhoitoja, kuten hierontaa ja vartalohoitoja.

Peurungantie 85, Laukaa
Välimatka Kuopiosta: 143 km
www.peurunka.fi

 

Lähialueiden kylpylät

Rauhalahti, Katiskaniementie 8, Kuopio, Kuopion keskustasta 5 km

Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela, Kuopiosta 10 km

Fontanella, Kuiluntie 2, Siilinjärvi, Kuopiosta: 22 km

Vesileppis, Vokkolantie1, Leppävirta, Kuopiosta: 54 km

TahkoSpa, Keitaankatu1, Nilsiä, Kuopiosta: 66 km

Kuntoranta, Kuntorannantie 14, Varkaus, Kuopiosta: 76 km

spa hotel Runni, Runnintie 407, Iisalmi, Kuopiosta: 110 km

Peurunka, Peurungantie 85, Laukaa, Kuopiosta: 143 km

Kuopion uimahallit

Niiralan uimahalli, Hannes Kolehmaisen katu 3, Kuopio

Lippumäen uimahalli, Petosentie 8, Kuopio, keskustasta 10 km

Kylpylät
Kuopiossa
uimahallit

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva