Kurlaten maailmanmestaruuteen

Kurlaten
maailmanmestaruuteen

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Tiina Korhonen
Kurlauksen maailmanmestaruudesta kisataan tänä vuonna jo kuudetta kertaa.

Rauhalahdessa riittää jälleen hauskuutta ja pelaamisen riemua, kun kurlauksen maailmanmestaruudesta kisataan taas lauantaina 15.8.2020. Pelit startataan yhdentoista aikaan, ja voittajat ovat selvillä iltakuuteen mennessä. Tuomareina toimivat perinteiseen tapaan Puijo Wolleyn naiset.

– Mukana on jo 15 joukkuetta, joista monet ilmoittautuivat jo viime vuoden kisoissa tämän vuoden turnaukseen. Peli imaisee helposti mukaansa, kertoo pelin kehittäjä Ari Järveläinen

Peli on savolainen versio curlingista, ja siinä jään ja graniittikiven sijaan pelivälineinä hyödynnetään harjoja ja koivupalloja. Kuten curlingissa, myös kurlauksessa yritetään saada omia palloja lähelle pesän keskipistettä eli nänniä. Järveläisen mukaan savolainen variaatio on inspiroitunut myös pesäpallosta sekä napannut vaikutteita lentopallosta, sillä harjoilla saa koskea palloon kolme kertaa.

– Säännöt oppii viidessä minuutissa. Vuosittain MM-kisoissa nähdään joukkueita, joille pelikerta on ensimmäinen. Lajin verkkosivuilla on pelivideoita ja säännöt nähtävillä, joten peliin voi tutustua etukäteen, vinkkaa Järveläinen.

Maailmanmestaruuskisoihin voi ilmoittautua 31.7.2020 mennessä verkkosivujen kautta. Joukkueen osallistumismaksu on 200 euroa. Kilpailumielessä pelattavana peli toimii parhaiten 4–10 hengen joukkueissa.

MM-kisojen lisäksi peli sopii hyvin perheen tai työporukan kesken pelattavaksi, ja se taipuu hyvin myös liikuntarajoitteisille. Tarvittaessa sääntöjä voidaan mukauttaa peliporukalle sopiviksi. Peli myös skaalautuu aina kaksinpelistä jopa 30 joukkueen massiiviseksi turnaukseksi. Kurlata voi sisällä ja ulkona, kaikkina vuodenaikoina.

– Lajin slogan on, että kaikki syyt, jotka estävät kurlauksen, ovat tekosyitä, naureskelee Järveläinen.

Kylpylähotelli Rauhalahti
Katiskaniementie 8, Kuopio
Puh. 030 608 30
www.rauhalahti.fi

Ilmoittaudu MM-kisaan viimeistään 31.7.2020 mennessä www.kurlaus.fi

 

Kurlaus
rauhalahti
maailmanmestaruus
kuopio
tunne kaupunkisi
kilpailu

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva