Kuopio – Capital of Lakeland

kuvat: kuopion kaupungin kuvapankki, soile mevalainen

KALLAVEDESTÄÄN TUNNETTU Kuopio on 118 000 asukkaan eloisa ja kasvava kaupunki. Meidät tunnetaan hyvinvointi- ja terveysosaamisen kärkikaupunkina. Sanotaan että onni asuu Kuopiossa. Elämä täällä on tärkeilemätöntä, älykkäästi huumoripitoista ja sopuisaa.

HERKKUSUUN EI tarvitse lähteä Kuopiota kauemmas nauttimaan kulinaarisista antimista. Maailman makuja tarjoavat lukuisat ruokafestivaalit. Kuopion tori avaa kesänsä toukokuun lopussa Street Food ja katusoittotapahtumalla. Lähiruoan ystävä taas saa torilta kuuluisaa, Kallaveden muikuista leivottua kalakukkoa. Kaupungin ravintolat tarjoavat sekä lähiruokaa että kauempaa tuotuja, eksoottisia herkkuja. 

Lähde herkuttelun vastapainoksi liikkeelle! Kipua Puijolle, tutustu Minna 
Canthia ja von Wrightiä inspiroineisiin maisemiin, ainutlaatuisiin lehtoihin keskellä kaupunkia. Tai hyppää sisävesilaivaristeilylle ja nauti Alahovin viinitilan antimista. 

KOE IDÄN ja lännen kirkkojen risteyskohdan kulttuuriperintö. Eurooppalaisellakin tasolla ainutlaatuinen, ortodoksinen kirkkomuseo Riisa on poikkeuksellinen nähtävyys ja ortodoksisen kulttuuriperimän säilyttäjä. Läheltä Kuopiota löytyvät myös Lintulan ja Valamon luostarit, jonne pääset halutessasi vesiteitse. 

KUOPIO ON tanssin ja musiikin kaupunki. Kuopio tanssii ja soi tänä kesänä jo 48. kertaa. Kaupunki täyttyy tanssin ammattilaisista, harrastajista ja nautiskelijoista. Tunnelma on ainutlaatuinen niin toreilla kuin esityksissäkin. Samalla nautitaan myös Satoa goes Wild -villiruokatapahtuman antimista.

KUOPIO ON tärkeilyvapaa vyöhyke, jossa on oivallettu elämästä jotakin olennaista. Oivallus soi musiikkina, näkyy tanssin liikkeenä, humisee Puijon metsien hiljaisuudessa, loiskii Kallaveden aalloilla ja heijastuu pilkkeenä ihmisten silmäkulmissa.

Rakkaudella Kuopiosta,
KIRSI SOININEN

Kesä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva