Koukussa 
keilaukseen

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Vakiovuoro on viikon odotettu tapahtuma, jonka lomassa liikutaan ja tavataan ystäviä.

Tiistaiaamuna yhdeksän pintaan kylpylähotelli Tahko Span aulassa käy kuhina. Jokaviikkoisen keilavuoron ryhmä iloisia senioreita saapuu paikalle valmiina heittämään palloa ja tekemään uusia ennätyksiä.

– Vuoroa odotetaan, joten sitä ei jätetä hevillä välistä, kertoo Jorma Väänänen. Ja jos jonain päivänä kolottaa, niin pelatessa voi aina vaihtaa heittotyyliä tai -tapaa.

Aktiivinen ryhmä kerääntyi pelaamaan yhdessä noin kolme ja puoli vuotta sitten. Väänäsen lisäksi pelipaikoilta löytyvät puoliso Arja Väänänen, Sirkka ja Martti Taskinen, Erkki Hartojoki, Antti Lappalainen, Lempi Petäjä sekä Pekka Väänänen. Talvisin pelataan täysillä radoilla, kun golf-kauden päätyttyä ryhmään liittyy neljä muuta pelaajaa.

– Tämä on hyvä harrastus, jota voi pelata säällä kuin säällä. Keilata voi iästä ja kunnosta riippumatta. Lisäksi kaikki varusteet saa vuokrattua keilahallilta, kehuu Antti Lappalainen. 

Pekka Väänänen täydentää, että vuosien saatossa jokainen tästäkin ryhmästä on hankkinut itselleen omat keilakengät. Lisäksi osalla porukalla on käytössään oma, itselle sopiva keilapallo. Erilaiset pallot mahdollistavat pelaamisen myös esimerkiksi vähemmillä sormilla, kuten Jorma Väänäsen tapauksessa, sillä hän käyttää kahvallista keilapalloa.

– Kävi taannoin tapaturma, jonka takia osa sormista puuttuu. Kolme vuotta heitin vasemmalla kädellä, mutta ei se oppinut. Kahvapallon avulla voi heittää taas oikealla, Jorma Väänänen virnistelee.

▼ Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KEILAPORUKAN MIELESTÄ parasta on ryhmähenki, sillä kaikkia kannustetaan ja tsempataan tuloksesta huolimatta. He myös tunnustavat, että kaikilla on vahva halu kehittyä. Osa jopa laittaa joka viikko omat pisteensä ylös ja vertaa niitä aiempiin tuloksiin. Kerran vuodessa keilaajat yhdistyvät kahdeksi joukkueeksi pelaamaan Iisalmen keilaturnauksessa. Kisoissa huomaa kaikkein selkeimmin ryhmässä tapahtuneen kehityksen, sillä joukkue aloitti kisaamisen viitossijalta ja tänä vuonna ryhmä saavutti hopeaa.

– Alkuaikoina sitä oli tyytyväinen, jos sai edes sata pistettä. Nykyään pitää saada enemmän, nauraa Sirkka Taskinen.

– Varsinkin rouvat ovat kehittyneet todella paljon, kehuu Hartojoki.

– Ovat herratkin kehittyneet melkoisesti, hymyilee Petäjä.

Pelien lisäksi viikkovuoron tärkeintä antia ovat jälkipelit. Ryhmä kertoo, että parhaimmillaan he istuvat kylpylähotellin kahviossa jopa tunnin puimassa aiempaa peliä, heittämässä huulta sekä parantamassa maailmaa kahvin voimalla.

Tahko Spa Hotel
Keitaankatu 1, Tahkovuori
Puh. 0600 550 147 (0,8 €/min + pvm/mpm)
sales@tahkospa.fi
www.tahkospa.fi

Tahko Spa Hotel
Keilaus
seniorit

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva