Koti
kodittomalle

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Pixabay
Vuosittain valtakunnallisesti ihmisten hylkäämäksi jää satoja, jopa tuhansia lemmikkejä. Löytöeläinsuojista onneksi suurinosa näistä eläimistä saa uuden pysyvän kodin.

Kuopion löytöeläinsuojassa käy vuosittain satoja kissoja ja kymmeniä koiria. Eksyneitä lemmikkejä löytää tiensä suojalle kausittain, mikä aiheuttaa ruuhkatilanteita. Syksyllä luonnossa viihtyneet kissat, alkavat hakeutumaan ihmisen luo viileän sään saapuessa. Jos omistajaa ei 15 vuorokauden sisällä kuulu, niin eläimille pyritään löytämään uudet pysyvät kodit.   

 

ELÄIMET PÄÄTYVÄT löytöeläinsuojaan monesti yksityisten ihmisten tuomina. Joskus harvoin ne tulevat poliisin kautta. Suurin osa asukeista on karkumatkalaisia tai hylättyjä. Huostaanotettuja eläimiä tuodaan vähän. 

Eksoottisimpia vieraita ovat olleet joutsen ja liito-orava. Pääsääntöisesti luonnoneläimiä ei kuitenkaan oteta vastaan. Menneinä vuosina myös eksoottisia punakorvakilpikonnia on löytynyt paljon luonnosta.

TILASTOT KERTOVAT surullista tarinaa. Vain noin kaksikymmentä prosenttia kissoista haetaan takaisin omaan kotiin. Koirien tilanne on hieman parempi, niistä vain kahdellekymmenelle prosentille joudutaan etsimään suojan kautta uudet kodit.

Kuopiossa on kuitenkin hyvä tilanne, sillä löytöeläinsuoja löytää yleensä kodit eläimille. Kuopiossa ei myöskään ole samanlaista kesäkissailmiötä kuin muilla maalaispaikkakunnilla. 

KUOPION LÖYTÖELÄINSUOJALLE voi ilmoittaa pihapiirissä harhailevasta eläimestä soittamalla tai tekstiviestillä. Moni koira onkin löytänyt kotiinsa jo ennen eläinsuojaan tuomista ihmisten ilmoittamien havaintojen perusteella.

Mikäli olet löytänyt eläimen, on sen tuonnista hyvä ilmoittaa etukäteen soittamalla. Tai jos haluat tarjota kodin kodittomalle, soittamalla suojalle voit sopia näyttöajan.

Kuopion kaupungin pieneläinsuoja ottaa eläimiä vastaan joka päivä kello 8-18. Suoja sijaitsee savisaaressa niuvantien varressa.

➤ KUOPION KAUPUNGIN PIENELÄINSUOJA
Savisaari 61, 70200 Kuopio
Puh. 0400 564 662
www.kuopio.fi/loytoelaimet-ja-elainsuojelu

hyvinvointi
terveys
lemmikit
Eläimet
Koirat
kissat
muut eläimet
löytöeläinsuoja
kuopio
Kuopion kaupunki
hylätty lemmikki
koti
kuopion löytöeläinsuoja
karannut
kesäkissat
löytöeläin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva