Kirkkaita näkymiä

Kirkkaita näkymiä

Teksti Optikko Poca Kuva Digimag/Mirka Happonen
22 vuotta kuopiolaisia palvellut Optikko Poca toi kaupunkiin mittauslaitteiden uusinta teknologiaa ensimmäisenä Suomessa.

"VisiofficeX mahdollistaa entistä tarkemmat mittaukset. H3D-tekniikka mittaa henkilön luonnollisen asennon ja silmän rakenteen, jonka mukaan mitoitetut linssit varmistavat asiakkaalle parhaan käyttömukavuuden, kertoo optikkoyrittäjä Petri Kuusto.

Uusinta linssiteknologiaa edustavat nano-linssit on otettu loistavasti vastaan myös Kuopiossa.

– Nano-linssien käyttömukavuus on huippuluokkaa. Niihin on helppo tottua, näkymät ovat kirkkaat ja näköalueet laajat, valistaa Petri Kuusto.

– Parhaat linssit ovat sellaiset, ettei niitä oikeastaan edes huomaa käytössä. Kehykset saavat näkyä ja linsseillä kuuluu nähdä, yrittäjä Sari Kuusto täydentää.

SILMÄT ALTISTUVAT jatkuvasti haitalliselle valolle, kuten UV-säteilylle ja älylaitteiden siniselle valolle. Meille silmien hyvinvointi on tärkeää, joten käytämme aina vähintään kerran ohennettuja linssejä, jolloin linsseissä on 100-prosenttinen UV-suoja, kertoo Sari Kuusto. UV-suoja on tärkeä myös silloin, kun aurinkolaseille ei ole tarvetta.

Nykyaikaisemmissa linsseissä sinisenvalon suoja on sisällä linssin rakenteessa, joten sitä ei huomaa heijasteena linssin pinnalla. Nämä silmäterveyttä edistävät ominaisuudet ovat automaattisesti korkeatasoisemmissa monitehoissa, sekä nuoremmille tarkoitetuissa lähityöskentelyä helpottavissa linsseissä. Nuorisolinssit ovat erinomainen ratkaisu opiskelijoille ja muille lähityötä tekeville alle 40-vuotiaille, joilla ei vielä ole tarvetta varsinaisille monitehoille, mutta silmillä on mukautumisongelmia lähelle ja kauas katsomisen yhteensovittamisessa.

– Näkö on yksi tärkeimmistä aisteistamme. Silmien terveydestä kannattaa pitää huolta ja käydä säännöllisesti parin vuoden välein näöntutkimuksessa, vinkkaavat Kuustot. 

Optikko Poca
Kauppakatu 28, Kuopio
Puh. 010 666 39 70
www.optikkopoca.fi
www.fb.com/optikkopoca
www.instagram.com/optikkopoca

optikko
poca
Silmälasit
linssit
nano
h3d
näkö

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva