Keväällä juhlameikki on

räväkkä

Teksti: Emma Heinonen Kuvat: NMT Arkisto
Tämän kevään juhlameikeissä on glitteriä, värikkäitä luomivärejä sekä niin mattapintaista kuin kiiltävääkin huulipunaa. Rajojen rikkominen on nyt trendi ja vain mielikuvitus on rajana juhlameikkiä suunnitellessa.
Kiharaa ja koruja juhliin

Kevään trendi juhlakampauksissa on nyt sähäkkä kihara, Savon koulutuskuntayhtymän hiusalan perustutkinnon tutkintovastaava Minna-Liisa Karhunen kertoo.

Hiuksia voi kihartaa erilaisilla hiuspatukoilla sekä kihartimilla. Myös perinteinen permanentti tekee uudelleen tuloaan. Erilaiset hiuskorut ovat Karhusen mukaan myös kevään hitti niin juhlissa kuin arkenakin. Erilaiset pannat, soljet ja kammat koristavat hiuksia.
Juhliin laitetaan keväällä myös poninhäntä- sekä nutturakampauksia. Karhusen mukaan juhliin suositaankin usein kiinni olevia kampauksia, sillä ne kestävät paremmin.

Hänen mukaansa kampauksen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon tilaisuus sekä vaatetus ja kokonaisuus kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Ennen kampauksen tekoa kannattaa suunnitella, pitääkö hiuksia värjätä tai leikata tai esimerkiksi hiuspohjaa hoitaa.

-Jos hiukset värjätään samana päivänä kuin kampaus tehdään, voi hiusrajaan jäädä värijälkiä. Hiukset tulisi pestä ainakin muutaman kerran värjäyksen jälkeen, hän avaa.

Vastavalmistuvan kosmetologiopiskelijan Maria Santalahden mukaan hyvin tehty meikkipohja on ehostuksessa tärkein. Ennen meikkivoiteen levittämistä kannattaa kasvoihin laittaa kasvovoide sekä pohjustusvoide eli primeri. Hyvän meikkipohjan jälkeen kannattaa pohtia, haluaako panostaa silmiin vai huuliin.

- Jos satsaa molempiin, ne usein riitelevät keskenään. Jos laittaa vahvat luomivärit niin huuliin kannattaa laittaa esimerkiksi vaan kiiltoa. Jos taas laittaa kirkasta huulipunaa niin ei kannata laittaa smoky eyeseja, hän pohtii.

Juhlameikin teossa Santalahden mukaan tärkeintä on, että meikki tuo ihmisen parhaat puolet esiin. Meikkiä suunnitellessa kannattaa miettiä vaatetusta ja esimerkiksi vastavärien käyttäminen on toimiva ratkaisu.
Jos juhlameikin aikoo tehdä itse, sitä kannattaa harjoitella ja kokeilla useamman kerran. Meikkiä tehdessä on myös tärkeää, että muistaa häivyttää esimerkiksi luomivärin ja pohjameikin.

- Jos aikoo laittaa paljon silmämeikkiä, kannattaa silmät meikata ennen pohjameikkiä. Luomiväri karisee usein poskipäille ja sen saa näin pyyhittyä helpommin pois eikä pohjameikki irtoa mukana, Santalahti vinkkaa.

KOKO PÄIVÄN kestävissä juhlissa kannattaa kiinnittää huomiota meikin pysyvyyteen. Santalahden mukaan meikin pysyvyyttä saattaa parantaa niin sanotun vipan eli sienen käyttäminen siveltimen sijaan. Meikkivipalla puuteri painellaan iholle, jolloin se asettuu tiiviimmin. Meikkipohjan ja luomivärin päälle kannattaa suihkauttaa kiinnityssuihketta.

- Hyvä vinkki on se, että meikin kiinnitysaineena toimii myös kosteuttava kasvovesi, hän avaa. 
Santalahden mukaan koko päivän kestäviin juhliin kannattaa päivällä meikata voidemaisilla tuotteilla.

- Meikkipussi kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan. Illalla voi puuterimaisilla meikeillä lisätä varjostuksia ja valotuksia. Illalla on helppo myös lisätä luomiväreihin hieman tummempaa väriä silmäkulmaan, hän avaa. 

 

juhlamuoti
juhlat
kauneus
hyvinvointi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva