Kehonhuolto
pitää
kunnossa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Vapaa-ajalla metsurin tulee huolehtia riittävästä palautumisesta ja istumatyöläisen puolestaan kuormittaa kehoaan liikunnalla.

Suurin osa tuki- ja liikuntaelinten ongelmista syntyy siitä, että lihakset eivät jaksa pitää asentoa yllä. Tärkeää on löytää balanssi istumatyön ja vapaa-ajalla tehtävän lihastreenin kanssa, jotta kroppa pysyy kunnossa ja työkykyisenä pitkään.

– Parasta olisi tauottaa päivää happihyppelyillä tai jaloittelulla, jotta kroppa ja mieli pysyvät virkeänä, vinkkaa työfysioterapeutti Tiina Taskinen. Hän näkee työssään Coronaria Kunto Kuopiolla monenlaista vaivaa, jotka ovat syntyneet liiallisesta istumisesta tai työasennon aiheuttamasta kuormituksesta.

Taskisen mukaan yritykset haluavat satsata siihen, että työntekijä välttää sairausloman ja pääsee pian takaisin töihin. Yritykset voivat tukea työntekijöiden hyvinvointia esimerkiksi tarjoamalla tietyn määrän fysioterapeutin palveluita.

– Työntekijöistä huolehditaan, ja heitä ohjataan matalalla kynnyksellä käymään varmuuden vuoksi fysioterapeutin pakeilla, mikäli esimerkiksi päänsärkyä on aiempaa useammin. Samalla fysioterapeutti voi antaa vinkkejä, miten työpiste kannattaa asemoida, jotta muilta vaivoilta säästytään, Taskinen kertoo.

Fysioterapeutit tekevät sekä hoitavaa että ennaltaehkäisevää hoitoa. Taskisen mukaan he kuntouttavat sekä kuormituksesta johtuvia vaivoja, että esimerkiksi leikkauksen jälkeistä traumaperäisiä vammoja. Samalla tavoitteena on lisätä tietoisuutta, miten vaivoja voi ennaltaehkäistä.

– Kannattaa kokeilla myös fysioterapian näkökulmasta suunniteltuja ryhmäliikuntatunteja, jotka painottuvat kehonhuoltoon. Pienryhmissämme jokainen saa ohjausta ja tukea, hymyilee Taskinen.  

Coronaria Kunto Kuopio
Torikatu 19, Kuopio, Puh. 044 366 8400
www.kuntokuopio.fi

Coronaria Kunto Kuopio
#bisnes
Kehonhuolto

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva