Itse tehty lahja ilahduttaa

Itse tehty lahja
ilahduttaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen, TaitoShop
Omin kätösin tehdyt lapaset, villasukat ja muut käsityöt ilahduttavat lahjan saajaa vuodesta toiseen.

Käsitöiden tekeminen on kasvattaneet suosiotaan vuodesta toiseen. Tutkimusten mukaan neulominen ja muut käsityöt lievittävät stressiä sekä rauhoittavat mieltä. Sukan neulomisen ajaksi on pakko istahtaa alas ja keskittyä käsillä olevaan asiaan. Pikkuhiljaa valmistuvasta tuotteesta saa myös rutkasti onnistumisen tunteita.

– Sanomme aina, että onni elää käsityössä. Olemme kaupungin paras sukkalankakauppa, hymyilee Mervi Lankinen Kuopion Taito Shopilta. Lankojen alkuperä kiinnostaa neulojia jatkuvasti enemmän, joten Taito Itä-Suomi ry aloitti saksalaisten Lana Grossa -lankojen maahantuonnin. Langat valmistetaan Italiassa kestävän kehityksen periaatteilla, ja ne ovat Öko-Tex Standard 100 mukaisesti testattuja.

Lankinen ennustaa, että tänä jouluna kuusen alta löytyy paljon pehmeitä paketteja. Neulomisesta kiinnostuneille paras lahja on lapastarvikepaketti, jossa on kaikki tarvittavat langat ja ohjeet valmiina, jolloin neulojalle jää vain tekeminen. Jos puikkoja ei ole omasta takaa, niin ne voi napata samalla paketin kylkeen.

– Lapasesta lähtöö Savossa -paketti on hittituote, jonka avulla jokainen voi neuloa Savo-aiheiset kintaat, taustoittaa Lankinen. Mikäli lahjansaaja ei innostu itse neulomisesta, lapaset voi neuloa myös valmiiksi ja kääriä sitten pakettiin.

Lapaspakettien lisäksi lahjaksi voi antaa myös sukka- tai huivitarvikepaketin. Läheistä voi muistaa myös antamalla lahjaksi tarvikkeet upeaan valohimmeliin, virkattavaan mattoon, kirjontapakettiin, makramee-seinävaatteeseen tai amppelinpunokseen. 

– Aloittavalle harrastajalle amppeli tai huivi voi olla helpoin tuote aloittaa. Pitkän linjan konkarille puolestaan riittää haastetta kirjontasetistä, josta voi tehdä vaikkapa tyynyn, vinkkaa Lankinen.

Lankinen uskoo, että neulomisen yhteisöllisyys on yksi suurimmista syistä harrastuksen suosion räjähdysmäiseen nousuun. Joulun alla internetissä on paljon erilaisia joulukalentereita, joissa sukkaa tai muuta työtä neulotaan samaan tahtiin, sitä mukaa kun ohjeluukkuja aukeaa. Palan yhteisöllisyyttä voi antaa myös joululahjaksi erilaisten käsityökurssien muodossa. 

 

Taito Shop
Haapaniemenkatu 28, Kuopio
puh. 0440 162 277
www.taitoitasuomi.fi

villasukat
lapaset
lahja
joulu
DIY
itsetehty

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva