Ihon kesä: 

kuiva ja kostea

Teksti: Tarja Anunti Kuvat: Carlson DayBeauty
Suvi saa jonkun hipiän kukoistamaan ja toisen kärsimään. Oikein hoidettuna iho voi paremmin ja auringon ajasta voi nauttia hyvillä mielin.

Iho saa aurinkoisena vuodenaikana runsaasti tarpeellista D-vitamiinia, ja aurinko voi esimerkiksi kuivattaa näppyjä ja parantaa atooppista ihottumaa tai psoriasisihon oireita. Myös kynnet kasvavat kesällä nopeammin.

Toisaalta iho myös altistuu kesällä monenlaisille rasituksille kuten auringolle, hyönteisille ja hyönteismyrkyille, järvivedelle, kuumuudelle ja hiekalle. Myös kesälomalla mahdollisesti maistuva epäterveellisempi ruoka voi vaikuttaa ihoon. Runsas hikoilu saattaa tukkia ihohuokosia.

Kysyimme Kuopion Carlson Day Beautyn ammattilaisilta, mitä on otettava huomioon kesäihonhoidossa? 
 - Iho on tärkeää suojata auringon polttavilta ja ikäännyttäviltä säteiltä, myös saastesuojan sisältävät voiteet ovat hyvä vaihtoehto. Kesäihoa on tärkeää myös kuoria ja kosteuttaa huolellisesti, aurinko kun kuivattaa ihoa, kertoo Sari Rantala Carlsonilta. 

TUOTTEIDEN VALINNASSA kannattaa kääntyä asiantuntijoiden puoleen, sillä eri ihotyypeille on tarjolla erilaisia tuotteita, jotka parhaiten palvelevat juuri niiden erityistarpeita. Lasten iholle, atooppiselle ihotyypille sekä aikuisten kuivalle tai rasvoittuvalle iholle sopivat erilaiset tuotteet. 
- Ihonhoitotuotteet valitaan ammattilaisen avustuksella juuri omalle iholle sopiviksi. Myymälässä ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa ja opastaa oikeiden tuotteiden valinnassa ja käyttämisessä. Vaativimmissa tilanteissa on syytä kysyä neuvoa ihotautilääkäriltä. 

Carlson tavaratalossa ja sen yhteydessä palvelevassa kauneushoitola Day Beautyssa on laaja valikoima laadukkaita ihonhoitotuotteita ja -hoitoja kohtuulliseen hintaan. Ihoa kannattaa hoitaa hyvin ennen ja jälkeen auringonoton.
- Hoitolamme tarjoaa monipuolisia hoitoja kesäihon hoitoon. Tarjoamme muun muassa ihonpuhdistuksia, peruskasvohoitoja, ultraäänikuorintaa, sekä ylellisiä erikoiskasvohoitoja räätälöitynä ihon tarpeisiin. Suosittelemme tietenkin asiakkaalle hänen iholleen sopivia kotihoitotuotteita.

Rantalan mukaan tällä hetkellä eniten kysytään aurinkotuotteita, aurinkolaseja, karvanpoistotuotteita, itseruskettavia tuotteita sekä kynsilakkoja. Hoitolan puolella lomalaisten kesäsuosikkeja ovat huolettomat kynsien geelilakkaukset, kulmien ja ripsien kestovärjäykset, ripsienpidennykset sekä ihokarvojen sokerointi.
 - Geelilakkaukset ovat kesän pelastus- lakka pysyy kynsissä muutaman viikon ajan, ja voi huoletta nauttia kesästä. Olitpa lomalla tai töissä, iholle ja mielelle tekee varmasti hyvää kosteuttava ja rentouttava kasvohoito ilman kiirettä. 

Carlson Kuopio | DayBeauty | Haapaniemenkatu 22 | p. 020 742 7088 | www.carlson.fi

5 x vinkki
Suojaa...
...iho riittävän kertoimen sisältävällä aurinkovoiteella puoli tuntia ennen aurinkoon menoa. Huolehdi lasten aurinkosuojasta voitein ja tekstiilein.
Viihdy...
...varjossa. On hyvä pitää taukoja auringossaolosta. Alle 3-vuotiaiden ei kannata olla suorassa auringonpaisteessa.
Vältä...
,..keskipäivän aurinkoa, koska silloin UV säteily on voimakkaimmillaan.
Rauhoita....
...iho auringossa oleilun jälkeen. Aurinkoa nähneelle iholle on hyvä levittää rauhoittavaa after sun voidetta.
Muista...
...myös vesillä ollessa vedestä heijastuva voimakas auringon säteily, joka jää helposti huomaamatta tuulenvireen takia.
Kesäiho
DayBeauty
Carlson
kauneus
ihonhoito
Kosmetiikka
Kauneushoitola
Kuopion tavaratalo sijaitsee aivan ydinkeskustassa, torin laidalla. Upeasta, vuonna 2012 uusitusta kiinteistöstä löytyvät naisten ja miesten vaatteet sekä jalkineet, Z.I.P., Lasten Maailma (lasten vaatteet, jalkineet, lelu ja lastentarvike) sekä kosmetiikkaosasto, jonka yhteydessä toimii monipuolisia kauneushoitoja tarjoava Carlsonin Day Beauty -...
Yhteystiedot: Kauppakatu 36 / Haapaniemenkatu 22
Kuopio
70110
207427040
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - Pe: 9:00-20:00
La: 9:00-17:00
Su: Suljettu

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva